Politi vil sende sygeplejerske på førstehjælpskursus

Selvom jobbet består i at genoplive hjertepatienter, så forlanger Fyns Politi at en sygeplejerske på hjerteafdelingen i Svendborg tager et førstehjælpskursus for at få kørekort.

Bak-gearet har han stadig ikke helt styr på. Men på hjerteafdelingen på Svendborg Sygehus har Dung Nguyen til gengæld helt styr på det med at genoplive og yde førstehjælp til akutte patienter.

Alligevel kræver Fyns Politi, at han skal på et 7-timers kursus i førstehjælp for at få kørekort.

- Jeg vil mene, at jeg kan det hele i forvejen, fordi det er noget af det første vi lærer på vores sygeplejerskeuddannelse, siger Dung Nguyen.
 
Fyns Politi vil ikke kommentere den konkrete sag, men siger, at man holder sig til reglerne og kun kan give dispensation, hvis man har været på førsthjælpskursus indenfor det seneste år.

- Det er godt nok et år gammelt, men jeg bruger min viden hver dag, så jeg glemmer det ikke, lyder det fra Dung Nguyen.

Faktisk står der i bekendtgørelsen om kørekort, at man også kan få dispensation,"såfremt ansøgeren i øvrigt må anses for at have tilstrækkelige færdigheder og viden om førstehjælp".

- Jeg synes godt, at myndighederne kunne gå ind i det her tilfælde og vurdere om det ikke var muligt at give dispensation, siger Jørgen Larsen, der er kørerlærer i Svendborg.

Rigspolitiet vil i morgen tage stilling til, om Fyns Politi har begået et fejlskøn.

Se bekendtgørelsen om kørekort