I det fynske folks tjeneste

Politiske kommentatorer: Rod i Svendborg

Byrådet i Svendborg stemte nej til et asylcenter i byen. Politikerne har et troværdighedsproblem, vurderer kommentatorer.

01:37

01:00

1 af 3

- Det er en omgang politisk rod.

Sådan lyder det fra Troels Mylenberg, der er chefredaktør ved Fyns Amts Avis, efter at Svendborg Byråd stemte nej til at oprette et asylcenter.

Tirsdag aften blev planerne om asylcentret nedstemt, efter at socialdemokraten Bjarne Hansen stemte imod sine egne partifæller.

- Man har ikke rigtig haft styr på sine egne tropper hos Socialdemokraterne. Man har holdt borgermøder og diskuteret det i et halvt års tid, og så viser det sig i allersidste ende, at der ikke er styr på de politikere, der skulle stemme det hjem, siger Troels Mylenberg.

- Det er ikke noget, der ligefrem fremmer troværdigheden hos de siddende magthavere i Svendborg Kommune, siger han.

Det samme vurderer den politiske redaktør ved TV 2/FYN, Jesper Buch. Ifølge ham er det ikke kun Socialdemokraterne, der ikke har styr på sine egne politikere.

- Det er ikke ret lang tid siden, at Lars Erik Hornemann (V, red.) meddelte, at Svendborg nu skal stå sammen og tage imod projektet, fordi byen har brug for det, og så viser det sig efterfølgende, at han ikke har styr på sin egen gruppe, siger Jesper Buch.