Positive pendlere efter dialogmøde: Gode udsigter for Svendborgbanen

Pendlerne på Svendborgbanen har fået nok af aflyste og forsinkede tog. Derfor var der i dag inviteret til dialogmøde med DSB.

Dårlig information, for små tog og alt for mange aflysninger.

Der var nok at tage fat på, da pendlere på Svendborgbanen og DSB torsdag eftermiddag mødtes i Ringe for at finde frem til løsninger, der kan forbedre forholdene for pendlerne. 

Omkring 50 interesserede og oprørte pendlere var mødt frem for at tale deres sag over for DSBs trafikinformationschef, Tony Bispeskov, der egentlig mere var kommet for at lytte end for at tale, men endte med at skulle svare på spørgsmål i halvanden time.

- Der er rigtig mange ting, jeg tager med hjem. Jeg havde også et par kolleger med, og de har noteret flittigt, for der er mange gode ideer. Vi er ude og snakke med nogle kunder, og den kundegruppe er baseret på, at der er etableret en Facebookgruppe med over 780 medlemmer på relativt kort tid. Og på den baggrund er jeg rigtig glad for, at vi har kunnet tage hul på en dialog i dag, og den håber jeg selvfølgelig fortsætter, siger Tony Bispeskov.

Samarbejde er vejen frem

Natasja Thrane Vium Rasmussen er initiativtager til den facebookgruppe, som Tony Bispeskov nævner. Hun 

- Jeg er glad. Først og fremmest fordi, at alle de fremmødte var så engagerede, og der var rigtig mange spørgsmål. Tony svarede på spørgsmålene, og han havde gjort sit forarbejde rigtig, rigtig fint. Løsningsforslag.. det ved jeg ikke rigtig, men som han pointerer; hvis vi kan starte et samarbejde her fra, så er der gode udsigter for Svendborgbanen, siger Natasja Thrane Vium Rasmussen. 

Tony Bispeskov er enig i den betragtning; dialog og samarbejde skal sikre en bedre drift fremadrettet.

- Vi har en bane, som normalt kører rigtig, rigtig fint. Men vi har også haft episoder og tider, hvor det ikke har kørt så godt, og jeg tror mange sidder med den følelse, at 'hvad gør I egentlig ved det?' Det har jeg forklaret noget om i dag, og det er den dialog, vi fortsætter, for der skal selvfølgelig også være resultater, forklarer Tony Bispeskov.

Toget ikke det mest optimale

En af de mange pendlere, der håber på resultater og mere stabil togdrift fremover, er Sarina Jørgensen. Hun har i tre år pendlet mellem Svendborg og studiet i Odense. En tilværelse der ikke altid har været lige sjov. 

- Det bedste ord til at beskrive det vil jo nok være ’ustabilt’. Og forbundet med en masse usikkerhed, siger Sarina Jørgensen. 

En usikkerhed der har fået Sarina og 800 andre pendlere til at oprette en facebookgruppe, hvor de hjælper hinanden med informationer om forsinkelser og aflysninger. Og særligt et område er hyppigt emne for debat i gruppen. 

- Særligt morgenafgangene er der enten store forsinkelser på, hvis ikke aflysninger. Og nu er det på det seneste blevet sådan at for at indhente forsinkelserne, så er DSB begyndt at aflyse hele togafgange, siger Sarina Jørgensen.

Når man kigger DSB’s statistikker og rettidighedstabeller, så viser det sig jo, at hvis man ser bort fra morgenafgangene, så kører de rigtig, rigtig flot. Er det ikke bare jer, der brokker jer lidt for meget?

- Nej. Det er DSB, der er rigtig gode til at skjule, hvordan det fulde billede egentlig ser ud. De pakker det rigtig godt væk under nogle rettidighedstabeller og procenter, men faktum er jo, at det skjuler de blandt andet ved at aflyse afgangene, så der ikke er forsinkelser i sigte.

Tre års trælse oplevelser med Svendborgbanen er snart ved vejs ende for Sarina Jørgensen. Tre år der har gjort hende klogere på, at valget af tog som transportform næppe var det mest optimale.

- Jeg havde tænkt mig en ekstra gang om. Nu er der jo andre ting, der gør, at jeg har bosat mig her i Svendborg, men jeg havde helt sikkert overvejet, om jeg skulle have investeret i en bil. Det er der ingen tvivl om, siger Sarina Jørgensen.

 

 

Oversigt

    Oversigt