Qvortrup i Svendborg: Ingen kommentarer

For første gang siden Se og Hør-skandalen begyndte at rulle, trådte Henrik Qvortrup torsdag frem for offentligheden i Svendborg.

Landsdækkende og skrevne medier var klar til fight med den for tiden mest jagtede mand i dansk presse.

Henrik Qvortrup blev booket for syv måneder siden til et foredrag om politik, kommunikation og spin. De fleste gæster havde købt deres billet måneder før afsløringerne.

- Han er jo en dygtig journalist, men jeg er stærkt forarget over det der er foregået. Det er skræmmende, og når det kan bruges til at sælge blade, kan det vel også bruges til alt muligt andet, sagde Inge Petersen

fra Svendborg på vej ind til foredraget.

Flere mails tyder på, at Qvortrup som chefredaktør på Se & Hør, var vidende om, at en kilde i Nets ulovligt lækkede kreditkortoplysninger til bladets journalister. Hvis anklagerne er rigtige risikerer Qvortrup en straffesag og måske en fængselstraf.

- Vi har ikke valgt at aflyse. Han bisidder samme ekspertice, selvom han er stoppet på TV2, og vi har heller ikke etiske problemer. Jeg mener ikke, at vi skal gøre os til dommere over hvad der er sket, siger Claus Bjerregaard, daglig leder af Borgerforeningen i Svendborg.

Hovedpersonen lod vente på sig, men med en halv times forsinkelse nåede han frem til det ventende pressekorps.

Og selvom journalisterne havde masser af spørgsmål, gentog Qvortrup igen og igen:

- Jeg har ingen kommentarer.