I det fynske folks tjeneste

Anmelder: Radio Loud er ikke ringere end Radio4 og Radio24syv

Anmeldernes kritik af Radio Louds debut er hård. Der bruges ord som "komisk dårlig satire", "halvlunken" og "tåkrummende småsnak".

Becca Reyes (th), Mikkel Bagger og Cecilie Lange i studiet på Radio Loud under debutten lige efter midnat på åbningsdagen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Så har de store københavner-medier svunget den ubarmhjertige anmelder-kniv over den nye dab-kanal Radio Louds debut.

Generelt får den fynsk-opfundne radiostation en hård kritik, men Dagbladet Informations anmelder Rasmus Elmelund kommer med en pointe, som nok kan lune lidt i redaktionslokalerne i Svendborg og på Christianshavn.

- Efter at jeg også har lyttet til både Radio4's første sendedag sidste år og Radio24syvs for otte år siden – som begge var himmelråbende dårlige – synes jeg faktisk, at Radio Loud kommer fint fra start, skriver Rasmus Elmelund.

Læs også Trods corona - Loud er i luften: - Der var hul igennem med det samme

Han mener dog at Radio Louds debut natten til 1. april "generelt" var "fyldt med lavpunkter, komisk dårlig satire, og nyhedsoplæsere, der lyder som maskiner".

- Uprøvede værter, der udtaler stednavne forkert, kløjes i ord som "psykiatri" og uhæmmet bander over det. Jingler, der afbryder kilder, og musik, der går i gang i stedet for indslag, skriver Informations anmelder.

Hos Berlingske i Pilestræde i hjertet af København tildeler den 25-årige anmelder Mads Bager Ganderup radiokanalens spæde timer to stjerner.

- Radio Loud lyder som en halvlunken udgave af en hvilken som helst anden morgenflade, skriver han.

Berlingskes Mads Bager Ganderup håber, at radiokanalen, der har unge som målgruppe, vil fokusere på indhold om, hvordan det er at være ung.

RADIO LOUD VIL LEVERE TALERADIO TIL UNGE

  • Radio Loud blev en realitet, efter at den vandt Kulturministeriets udbud om en ny digital radiokanal i efteråret 2019.
  • Loud er en tale- og kulturradio, som vil producere konstruktiv journalistik, der især henvender sig til 15-32-årige.
  • Radio Loud består af en kreds af ni lokalradiostationer, blandt andet Radio Diablo i Svendborg.
  • Derudover har konsortiet indgået partnerskaber med en række fremtrædende kulturinstitutioner, heriblandt Roskilde Festival, Teater Mungo Park og Nationalmuseet.
  • Loud kommer til at sende fra sine lokaler på Christianshavn i København. Nyhedsredaktionen får hjemme hos Radio Diablo i Svendborg.
  • Kanalen gik i luften 1. april 2020, og sender alene som digital radio. Udsendelserne kan findes på radioloud.dk.
  • Loud er indtil videre sikret sendetilladelse i fire år.

Kilder: Radio Loud, Ritzau, Journalisten

Se mere

 

- Mit håb er, at radioen skruer ned for værternes anstrengte humor og til tider tåkrummende småsnak og i stedet giver plads til flere indslag om, hvordan det er at være ung, anderledes og måske endda skrøbelig, skriver han.

"Stegetermometer oppe i røven"

Hos Ekstra Bladet giver den tidligere Radio24syv-medarbejder René Fredensborg Radio Louds begyndelse to stjerner.

Særligt satiredelen får hug fra René Fredensborg.

- Den bebudede satire, som Kulturministeriets regnedrenge pointmæssigt forudså ville give baghjul til prisbelønnede Kirsten Birgit og co., foldede sig ud i form af et stegetermometer oppe i røven på en angiveligt coronaramt spasmager.

Læs også Corona i påsken: Storebæltsbroen og lillebæltsbroerne er med i planerne

- Jeg havde det sjovere til min bedstefars begravelse end til denne metaagtige sketch, skriver René Fredensborg.

Radio Loud vandt i efteråret Kulturministeriets udbud om en ny digital radiokanal. Radioen henvender sig især til 15-32-årige og bygger på en idé udviklet af Martin Larsen, direktør hos Radio Diablo i Svendborg.