I det fynske folks tjeneste

Raser over licitation

Jesper Kiel, medlem af Svendborg Byråd for Enhedslisten raser over en licitation, der betyder, at kommunens entreprenørafdeling må lukke, selvom dens tilbud var billigst.

Svendborg Kommunes egen entreprenørafdeling var billigere end fem private konkurrenter, da kommunens parkpleje, græsslåning og vintervedligeholdelse var i udbud, skriver Fyns Amts Avis.

Men med i bedømmelsen af de seks tilbud indgår også er vurdering af kvaliteten på arbejdet, og her blev kommunen selv slået af to private firmaer og vinder blev Skælskør Anlægsgartnere.

Det betyder at kommunens entreprenørafdeling lukker og de 50 ansatte overføres til det sjællandske firma.

Galimatias

- Vi har været imod udlicitering hele tiden. Men nu står det klart, at det er det rene galimatias, siger Jesper Kiel, Enhedslisten.

Han peger på, at meningen med udbuddet var at spare. Men dels er kommunen forpligtet til at tage et tilbud, som kommunen selv kunne gøre billigere.

Dels har kommunen brugt op mod to millioner kroner på licitations-processen.

Endnu værre i Jesper Kiels øjne er, at kommunen mister muligheden for at justere på udgifterne til entreprenørafdelingens opgaver.

- Vi er bundet af en kontrakt med Skælskør Anlægsgartnere. Hvis vi selv løste opgaven kunne vi i en svær økonomisk tid, vælge at spare for eksempel på græsslåning af grøfter eller andet, siger Jesper Kiel.

Næppe muligt at annullere

Jesper Kiel, Enhedslisten forlanger, at udbuddet skal annulleres.

Men ifølge Fyns Amts Avis mener formanden for Miljø- og teknikudvalget, Flemming Madsen, Soc.dem., ikke det er en mulighed.

- Vi vil kunne se frem til erstatningskrav fra de firmaer, der har deltaget i licitationen. Desuden ville det give os et troværdighedsproblem, siger Flemming Madsen og tilføjer:

- Man kan ikke bare kassere et resultat, fordi vi ikke bryder os om det.