I det fynske folks tjeneste

Rasmus Brohave: - Der er koldt på toppen

Den nu 19-årige youtuber Rasmus Brohave er ikke kun prisvinder, han fås nu også på bog.

Youtuberen Rasmus Brohave har udgivet en bog - for følgere og for forældre. Se interview med Rasmus Brohave under teksten.

211.734 følgere kan næppe tage fejl. Rasmus Brohave fra Svendborg kan et eller andet, når så mange følger med i, hvad han præsterer på sin kanal på YouTube.

Den nu 19-årige Rasmus Brohave blev kåret som "Årets Youtuber" ved prisuddelingen "Guldtuben 2016".

Og det er ikke usædvanligt, at hans videoer på YouTube når op over 100.000 visninger. Eller som den knap ni minutter lange "YOUTUBE-Kage - Brohaves køkken", der siden den blev lagt på nettet i slutningen af marts 2015, har krydset 400.000 visninger.

Læs også Rasmus ville bare underholde på YouTube - nu lever han af det

En så massiv interesse har også en bagside, og han savner dengang, hvor han kunne gå på gaden uden at blive genkendt - eller være kendt. Nu støder han ind i, at janteloven huserer på gadeplan:

- Der er koldt på toppen. Der er misundelse - der er folk som er stoppet med at hilse på mig, siger Ramus Brohave.

Nu har Rasmus Brohave udgivet en bog om sit liv som youtuber. Bogen hedder "Sådan blev jeg Rasmus Brohave" og er skrevet af Christian Volfing. 

Men hvem er det så, der læser sådan en bog?

- Jeg håber folk tager godt imod den. Også fordi det er en bog, som kan lære voksne noget omkring, hvad denne YouTube-verden egentlig er, og hvorfor deres børn bruger så mange timer på det om dagen.

- Så det er en bog til både fans og til forældre.

Se hele interviewet med Rasmus Brohave herunder:

11:29 Luk video