I det fynske folks tjeneste

Rekord-seertal til drama om piratradio optaget på Sydfyn

Dramaserien Mercur, der er optaget i Svendborg, trak rekord-høje seertal ved premieren mandag aften.

Langeland gør det ud for Sverigeskysten, Svendborgsund er Øresund, Kogtved Søfartsskole er radiostudie, og det gode skib Caroline S af Svendborg er piratskib.

Læs også Hans liv er skibe - og nu vil han levere dem til TV-branchen

Ellers er alt som det skal være i den nye dramaserie Mercur, der mandag aften blev sat i søen på TV 2 CHARLIE.

Læs også Forfatter: Derfor er historien om Mercur så vigtig for unge

Dramaserien, der støttet af FilmFyn, skaber fra første aften seerrekord på TV 2 CHARLIE. Den blev set af set 621.000, og det er næsten dobbelt så mange seere som kanalens tidligere rekord.

Og TV2 forventer, at det tal vil stige med yderligere nogle tusinde i de næste syv dage, hvor Kantar Gallup måler den efterfølgenden sening af programmet.

Seertallet på 621.000 er næsten dobbelt så højt som kanalens hidtidige seerrekord på 367.000, der blev sat den 3. september 2016 sidste år under ’CHARLIEs Revygalla 2016’.

Mens 'Mercur' løb over skærmen på TV 2 CHARLIE, var kanalens Danmarks mest sete - foran TV 2 og DR1.

- Med premiere-tallene på ’Mercur’ overgår vi i dén grad vores vildeste forventninger. Serien sprænger på alle måder rammerne for kanalen, hvor vi aldrig tidligere er nået ud til så mange seere med vores indhold. Vi er utroligt stolte over, at seerne har taget fortællingen om ’Mercur’ til sig, siger kanalchef Sune Roland Jensen, TV 2 CHARLIE i en pressemeddelelse.

Radio Mercur

  • Radio Mercur sendte første gang 2. august 1958.
  • Radiostationen sendte piratradio fra et skib i internationalt farvand i Øresund og senere også fra et søsterskib fra Elefantgrunden i Storebælt.
  • Mercur brød Statsradiofoniens radiomonopol og sendte populærmusik og reklamer.
  • I 1962 blev Radio Mercur tvunget til at lukke, da en lov - den såkaldte Lex Mercur - blev vedtaget i Folketinget.
  • Mercur er en tv-serie i 10 afsnit af Søren Frellesen og Jesper Malmose baseret på en original idé af Adam Price og Jesper Malmose og produceret af SAM Productions.
  • Serien er optaget på en række locations i og omkring Svendborg som fx Svendborg Teater, Kogtved Søfartsskole og coateren ‘Caroline S’.