Ros til borgmesteren fra Syg i Svendborg

For 123. gang var Syg i Svendborg lørdag samlet til demonstration på Anstændigheden Plads i Svendborg. Men i modsætning til de tidligere demonstrationer var der lørdag ros og gaver til politikerne.

Borgmester Lars Erik Hornemann lovede allerede i efterårets valgkamp, at han ville kigge nærmere på sagsbehandlingen af sygemeldte borgere i Svendborg Kommune. Og i følge demonstranterne fra foreningen Syg i Svendborg, er borgmesteren godt i gang med at indfrie sine valgløfter.

- Han har sat mange ting i gang, og nu går det fremad, så vi er tilfredse, siger Maria Bolvinkel fra Syg i Svendborg.

Lars Erik Hornemann fik derfor overrakt blomster, da han lørdag mødte frem til den 123. lørdags-demonstration på Anstændighedens Plads i Svendborg.

- Syg i Svendborg har været meget konstruktive, og har været med til at rette politisk fokus på dette område, siger Lars Erik Hornemann(V).

Blandt andet er sagsbehandlingstiderne for sygemeldte svendborgensere nu sat ned i både kommunen og i Jobcenteret.

- Vi er langt fra i mål, og mange af de ting vi har sat i gang for at gøre det bedre på det her område, vil først vise sig de kommende måneder, siger borgmesteren.

Syg i Svendborg blev stiftet i 2011, og indtil årsskiftet demonstrerede foreningen hver eneste lørdag i Svendborg for en anstændig behandling af sygemeldte i Svendborg. Siden borgmesterskiftet har foreningen dog afblæst de ugentlige demonstrationer.

- Syg i Svendborg bliver ikke nedlagt, men vi stopper indtil videre med vores demonstrationer, siger Maria Bolvinkel.