I det fynske folks tjeneste

Ros til Svendborg Politi

Rigspolitiet roser mandskabet i den patruljevogn, der natten til tirsdag d. 6. september opgav at forfølge en fartbilist på hovedvej A 9 mellem Svendborg og Odense. Deres adfærd er et godt eksempel for alle betjente.

Ikke risikoen værd

De to betjente fik kig på en stjålet bil i udkanten af Svendborg og satte efter den. Men føreren satte farten op og nåede 180 km/t. Da de nåede vejarbejdet ved Ringe, besluttede betjentene at opgive forfølgelsen. Risikoen for at køre galt og køre andre ned stod ikke mål med opgaven, mente de.

Et godt eksempel

- Det var rigtigt godt politiarbejde, som vi alle kan lære af, siger vicerigspolitichef Erik Justesen til Jyllands Posten mandag.

Svendborg-betjentenes reaktion er i tråd med Rigspolitiets arbejde for at betjente over hele landet skal tænke sig om en ekstra gang, inden de træder speederen i bund.

- En udrykning skal stå i forhold til opgavens karakter. Det er sagen fra Svendborg et godt eksempel på, siger vicerigspolitichefen. Han vil ved først givne lejlighed udtrykke sin glæde overfor Svendborg Politi, skriver avisen.