I det fynske folks tjeneste

Så er retten klar: Se den nye retsbygning i Svendborg

Til september kommer justitsminister Søren Pind til den officielle indvielse af den nye retsbygning i Svendborg.

Bygningen udstråler autoritet med en kombination af beton-flader, buer belagt med kobber og store vinduesåbninger.

Over tid vil kobberet irre, men de næste mange år vil bygningen fremstå som i dag.

Indgangshallen er belagt med granitklinker på gulvet i kontrast til træ-lameller på væggene hen forbi retssalene og på skranken.

I indgangshallen hænger glas-kunstværket "Vandfald" af Steffen Tast. Brugerne i retten kommer til at være omgivet af moderne kunstværker. Nævningeretssalen udsmykkes med seks malerier af kunstneren Camilla West.

1 af 4

Retten i Svendborg ligger indtil i dag fordelt på flere adresser i Svendborg, men med den nye retsbygning samles alle funktioner under ét tag.

Retsbygningen på cirka 4.000 kvadratmeter har været under opførsel siden det første spadestik blev taget 16. april sidste år, og med overrækkelsen af nøglerne i dag bliver bygningen afleveret helt efter planen.

Rettens cirka 40 medarbejdere får to etager og syv retssale, at arbejde i. Samtidig er der plads til både de største nævningesager til de mindste retsmæglinger mellem for eksempel naboer i strid.

Justitsministeren kommer

Projektet, som har adresse på Christiansvej, koster 175 millioner kroner og 1. september er der officiel indvielse med besøg fra justitsminister Søren Pind (V).

Siden domstolsreformen trådte i kraft i 2007 har Bygningsstyrelsen i tæt samarbejde med Domstolsstyrelsen og de enkelte byretter rundt om i Danmark arbejdet på, at skabe moderne og velfungerende rammer for de cirka 720.000 årlige retssager, som landets 24 byretskredse gennemfører.