Sag om børnemishandling afvist

En sag om påstået mishandling af seks børn gennem 30 år er faldet fra hinanden. Landsretten afviste torsdag anklageskriftet.

- Jeg er tilfreds med at Landsretten har samme opfattelse som mig, at anklageskriftet ikke lever op til mindstekravene i retsplejeloven, siger Mikkel Cramer.

Sagen om den påståede mishandling skulle have været for retten i Svendborg i marts. Ægteparret var tiltalt for at have mishandlet deres seks børn i en periode på 30 år.

Ægteparret var blandt andet tiltalt for at have slået deres børn med slag og knytnæveslag i både ansigt og på kroppen i en periode fra 1982 til 2013.

Anklagemyndigheden havde tiltalt parret på 51 og 53 år efter den hårde voldsparagraf.

Men Retten i Svendborg valgte samme dag som retssagen begyndte at følge forsvarens anmodning om en udsættelse, da anklageskriftet var for tyndt.

Efter nogle måneder besluttede byretten dog, at anklageskriftet var gyldigt, men den kendelse kærede forsvarerne til landsretten.

Landsretten afviste torsdag anklageskriftet, netop med begrundelsen om, at påstandene om vold, især tidsangivelserne, var for upræcise.

- Anklageskriftet har været så generelt og vagt formuleret, at det havde vanskeliggjort forsvaret for min klient, siger forsvarer Mikkel Cramer.

Dermed falder sagen nu endegyldigt fra hinanden.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra anklager Peter Nygaard fra Fyns Politi.