I det fynske folks tjeneste

Sammenlægning: Svære diagnoser skal stilles i Svendborg

Udredningen af patienter med symptomer, der giver mistanke om kræft, skal fremover finde sted i et enkelt center i Svendborg.

Patienter med symptomer, der giver lægerne mistanke om kræft, skal fremover udredes i Svendborg. Det besluttede regionsrådet mandag.

Hidtil har Region Syddanmark haft to såkaldte diagnostiske centre på Fyn - i Odense og Svendborg.

De bliver nu lagt sammen i et center i Svendborg. Det besluttede regionsrådet mandag.

Centret i Svendborg er beregnet til patienter med symptomer, der giver mistanke om alvorlig sygdom som for eksempel kræft.

De to centre lægges sammen for at samle ekspertisen på området og for at gøre udredningen så hurtig som muligt. Tanken er også at øge samarbejdet med praktiserende læger og at styrke forskningen på området, ligesom man vil anvende telemedicinske løsninger.

Ambitionen er blandt andet at indføre samme-dagsudredning.

Patienter, der venter på en diagnose, er i en utryg limbotilstand, som vi som sygehus skal gøre alt for at gøre så kortvarig som muligt.

Peder Jest, direktør, Odense Universitetshospital

- Patienter, der venter på en diagnose, er i en utryg limbotilstand, som vi som sygehus skal gøre alt for at gøre så kortvarig som muligt. Diagnostisk Center OUH er et eksempel på sammensmeltningen af Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus som ét hospital, hvor vi anvender ressourcerne optimalt og ud fra patientens behov, skriver direktør på OUH, Peder Jest i  en pressemeddelelse og fortsætter:

- På Svendborg Sygehus vil patienter og pårørende møde engageret og kompetent personale i et specialsygehus med opdateret apparatur og kort ventetid på laboratorieprøver.

Læs også Arne Jensen overså symptom på kræft - og var syg

Det er også en ambition, at centret med tiden skal udvides med andre patientgrupper og specialer.

Politikerne ser desuden sammenlægningen som en styrkelse af Svendborg Sygehus:

- Med sammenlægningen skærper vi sygehusets profil og sætter en fed streg under, at vi ser Svendborg Sygehus spille en stor og vigtig rolle, når det overgår til at blive specialsygehus. Ved at samle ekspertisen i ét center styrker vi hele funktionen til gavn for både patienterne, medarbejderne og sygehuset, siger formanden for sundhedsudvalget i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen, Soc.dem. 

Om Diagnostisk Center Svendborg

Den nuværende Diagnostiske Center i Svendborg ser årligt 2.000 patienter.

600-700 patienter kommer med mistanke om alvorlig sygdom som kan være kræft.

Fremover vil Diagnostisk Center OUH modtage yderligere godt 500 patienter, hvor 400 patienter har mistanke om alvorlig sygdom, der kan være kræft og godt 100 har metasatser uden kendt primær tumor.

Sammenlægningen af centrene forventes at blive budgetneutral, og sammenlægningen træder i kraft fra 1. maj 2017.