I det fynske folks tjeneste

Schødts: Giv dem nu en chance

Et flertal af politikerne i Svendborg holder fast i, at den tidligere SID skole i Svendborg skal være asylcenter. Også efter at have taget skolen i nærsyn tirsdag.

01:45

Borgmester Curt Sørensen holder fast i et spinkelt flertal for asylcenter i SID Skolen, men Lars Erik Hornemann fra Venstre ser mere skeptisk ud

1 af 2

Det sker med en opfordring til de skeptiske naboer fra det socialdemokratiske medlem af socialudvalget, Grethe Schødts:

- Tag det nu roligt, og lad os nu se, hvad borgerne siger når der er gået et stykke tid. Jeg tror ikke på, at det bliver så forfærdeligt, siger hun til TV 2/FYN.

Grethe Schødts appellerer til svendborgensernes medmenneskelighed.

- Det er mennesker af kød og blod lige som os andre. Og kommer der nogle traumatiserede mennesker, så skal de jo hjælpes. Og hvis der kommer ballade med nogle, skal de tilbage til Sandholmlejren, siger Grethe Schødts.

Tirsdag blev byrådet vist rundt på den tidligere SID skole i Svendborg som skal huse op mod 300 asylansøgere.

Asylcenteret i Svendborg kan blive den helt varme kartoffel til det kommende kommunalvalg. Først skulle der bo 200 i den gamle SID-skole - men nu arbejdes der på at finde plads til et sted mellem 250 og 300.

Det kommende asylcenter har splittet byrådet - Venstre er bakket ud.

- Nu vil vi ikke gå længere end de 200, som vi synes, at vi i første omgang aftalte med vores bagland og borgerne, siger Lars Erik Hornemann (V).