Se video: Kæntret fynsk skib er rejst op - hullet er stadig ikke fundet

Søndag middag var det kæntret skib Henriette Sand fra Sydfyn rettet op. Arbejdet er fortsat i gang i Bønnerup Havn på Djursland.

Det sydfynske skib Henriette Sand, som torsdag tippede om på siden i Bønnerup Havn på Djurslands nordkyst er søndag middag på ret køl.

Det skriver TV 2 Østjylland.

Arbejdet med at hæve skibet gik i gang søndag morgen klokken seks, og viste sig at blive et tidskrævende projekt.

Således står skibet søndag eftermiddag oprejst, men fortsat på bunden af havnen, og det vides endnu ikke, hvornår arbejdet er helt færdige, fortæller havnefoged Lars Mohr Christensen Til TV2 Østjylland.

- Skibet er rejst nu, men det skal hæves en halv meter, før vi kan komme videre, siger havnefogeden.

Selve hullet i skibet er nemlig ikke fundet endnu. Derefter skal der pumpes vand ud, og på den måde håber man at kunne lokalisere skaden.

- Når de har hævet skibet og pumpet vandet ud, vil der være et sted, hvor der vælter vand ind, siger havnefogeden.

Arbejdet med rejse skibet begyndte klokken seks i morges.
Arbejdet med rejse skibet begyndte klokken seks i morges.
Foto: Lars Mohr Christensen

Besætning opdagede ingenting

Henriette Sand ejes af Åbyskov Sø Entreprise i Skårup ved Svendborg, og er et såkaldt uddybningsfartøj, der bruges til at grave materiale fra havbunden op og flytte det til et andet sted.

Det havde netop været på arbejde ved havnen om torsdagen, hvor det var blevet brugt til at fjerne sand og bundslam fra havneindsejlingen.

Der havde tilsyneladende ikke været problemer undervejs, for de to besætningsmedlemmer - blandt andet ejer Kjeld Magnus Olesen - havde efterfølgende forladt skibet.

Sidst på eftermiddag fik Beredskab & Sikkerhed en anmeldelse om det synkende skib.

Skibet er erklæret totalskadet og vil, når det er tømt for vand, blive bugseret til Grenå, fortæller havnefogeden til TV2 Østjylland.