I det fynske folks tjeneste

Sejlercamp i Oure skyder kraftcenter i gang

Sejlkraftcenter i Oure skydes i gang i disse dage.

Nordisk samarbejde skal på sigt skabe resultater for sejlerne og øge kendskabet til Laser Jollen. Første camp foregår i Oure.

Nordisk samarbejde trækker elitesejlere fra Danmark, Sverige, Norge og Finland til træninscamp i Oure.

24 elitesejlere i laserjollen troppede tirsdag op i Oure til seks dages intensiv træning i sejlkraftcenteret i Oure. Sejlerne kommer fra Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Træningscampen er led i et nordisk samarbejde der på sigt skal skabe bedre resultater og på den måde øge kendskabet til Laser Jollen.

- Laser Jollen er på verdensplan den mest benyttede jolle, hvorfor det er naturligt at sætte fokus på netop den jolletype, siger Per Baagøe, landstræner.

Per Baagøe er også ansat i sejlkraftcentret. Han deltager i træningscampen som træner for specielt de danske sejlere. De øvrige lande stiller ligeledes med en træner.

Per Baagøe venter sig meget af det nye nordiske samarbejde omkring Laser jollen.

- Det er første gang vi for alvor skal udnytte at vi er blevet et kraftcenter, hvilket naturligvis forpligtiger. Vi har i Oure faciliteterne og ekspertisen, siger han.

Der vil i de kommende måneder være træning i de øvrige lande. Den træning, der skulle foregå i Finland, er dog flyttet til Spanien, da vejrforholdene nordpå ikke tillader træning på det tidspunkt.

Talentudvikling og nye metoder

De to første Team Danmark-godkendte kraftcentre ligger i Oure og Kaløvig

Kraftcentrene er en central brik i den fremtidige talentudvikling og udvikling af ny viden og træningsmetoder i dansk sejlsport

Udover de to Team Danmark godkendte kraftcentre, har Dansk Sejlunion også oprettet egne kraftcentre i Ålborg, Fredericia, Horsens, Kerteminde og Rungsted.