Sejr efter 20 år

Efter 20 års kamp har Svendborg-advokaten Arne Knudsen nu vundet en sejr over to af landets største revisionsfirmaer, PricewaterhouseCoopers I/S og Deloitte A/S.

Højesteret dømte torsdag de to revisionsfirmaer til i alt at betale ca. 16 millioner kroner til Bendix Nova Gruppen A/S under konkurs.

Advokat Arne Knudsen var, sammen med advokat Ib Frank, Bjerringbro, blev udnævnt til kuratorer i selskabet helt tilbage i 1988.

Dengang blev tæppet revet væk under den fynske finansmand Kjeld
Bendix Poulsen og hans selskaber; bl.a. Bendix Nova
Gruppen.

Nægtede skyld i konkurs

Allerede for 10 år siden var alle andre mellemværender i konkursboet afklaret, men de to revisonsfirmaer nægtede at have svigtet ved udførelsen af deres pligter, og det fik de medhold i ved Landsretten.
 
Men nu har Højesteret ifølge Fyns Amts Avis omstødt denne kendelse.
 
Det skyldes primært, at kuratorerne, Arne Knudsen og Ib Frank, kunne fremlægge en syns- og skønsrapport, og det var på baggrund af den, at Højesteret i går fastslog, at revisorerne fra PricewaterhouseCoopers og Deloitte har »tilsidesat god revisionsskik«.

Tilfredsstillende, men også mærkeligt

Derfor skal de to firmaer inden 14 dage betale 5,1 millioner kroner med procesrente tilbage fra 1991 plus omkostninger, hvilket i alt svarer til ca. 16 mill. kr.
 
Pengene indgår nu i konkursboet, som advokat Arne Knudsen forventer kan afsluttes inden for et par måneder, og det er primært pengeinstitutter, der er kreditorer i boet og som derfor får glæde af den 20 år lange kamp for at få revisorerne til at påtage sig en del af skylden for, at det gik galt for Bendix-gruppen tilbage i 1988.
 
- Det er selvfølgelig en stor tilfredsstillelse at vinde sagen ved Højesteret, men det er også en mærkelig fornemmelse at have arbejet med sagen i så mange år, siger advokat Arne Knudsen, Dania Advokater A/S, Svendborg, til Fyns Amts Avis.