SF presser Miljøminister: Sænk Ærøfærge

SF's tidligere formand Annette Vilhelmsen går nu imod sin gamle regeringspartner, Socialdemoktraterne i sagen om Ærøsund.

Den socialdemokratiske miljøminister Kirsten Brosbøl har hidtil afslået sydfynboers ønske om at sænke den gamle Ærøfærge som dykkervrag - nu vil Annette Vilhelmsen have ændret den beslutning. Det fortæller hun til TV 2/FYN.

- I SF mener vi kun, det kan gå for langsomt med at søsætte ideen om at sænke den gamle Ærøfærge, Ærøsund, i det sydfynske øhav - både fordi det nu er muligt at "miljøsikre" de gamle vrag, og fordi man har haft succes med et lignende projekt i Nordjylland. Derfor vil jeg nu kontakte miljøministeren for at få hende til at give de fornødne tilladelser, siger Annette Vilhelmsen til TV 2/FYN.

Flertal mod regeringen

0201 ærøsund

Med SF's nye udmelding tegner der sig altså et flertal mod miljøminister Kirsten Brosbøls afvisning af forslaget, der skulle gavne dykkerturismen på Sydfyn.

Venstres Erling Bonnesen har tidligere indkaldt til forespørgselsdebat i folketingssalen. Her ønsker han en afstemning om ønsket om at sænke Ærøsund, et ønske der har opbakning fra hele blå blok i folketinget.

Men Annette Vilhelmsen forventer ikke, at der bliver tale om sådan en afstemning, hun forventer i stedet, at ministeren vil gå med på ønsket om at sænke færgen.

- Som jeg har hørt ministeren, ville hun først ændre beslutningen, hvis der var nye oplysninger i sagen, og det mener vi, at der er nu, siger Annette Vilhelmsen til TV 2/FYN.

Annette Vilhelmsen mener, at det kan lade sig gøre at sænke færgen på en måde, hvor der stadig tages hensyn til miljøet, og hun forventer, at en løsning snart vil være fundet.

- Hvis man forinden færgen sænkes sørger for at rense det for mulige miljøgifte, kan det gamle skibsvrag sætte gang i både oplevelsesøkonomi og lokal turisme, bl.a. fordi de kan danne baggrund for oprettelse af en dykkerskole, marinebiologi og så videre, siger Annette Vilhelmsen.