I det fynske folks tjeneste

Skaf en elev og få en iPod

Et utraditonelt tilbud om at få en IPod eller et kroophold for at skaffe en elev til maskinmester- uddannelsen i Svendborg møder modstand. En studiechef kalder initiativet for en ulmindelig dårlig ide.

Nu kan man vinde præmier ved at skaffe elever til SIMAC i Svendborg

Eneste krav for at få dusøren er, at den studerende er indmeldt på studiet i mindst tre måneder.

- Ideen kom ud af den blå luft, en dag vi snakkede om, hvordan vi kunne tiltrække de unge, siger direktionssekretær på SIMAC Birgitte Pless til URBAN.

Skolen mangler elever og vil gerne have hævet klassekvotienten fra 10-12 til 20. Men den kække ide om præmeier falder ikke i god jord alle steder.

- En uddannelse er alt for vigtig til, at den skal sælges, som var det et bogklubabonnement. Det er en usædvanlig dårlig ide, og jeg vil frråde uddannelsesinstitutioner at tage desperate metoder i brug, siger studiechef ved Københavns Universitet Jakob Lange til avisen.

Men kritikken tager Birgitte Pless fra SIMAC ikke så tungt.

- Jeg tror ikke, at nogen gider at rykke hele deres tilværelse til Svendborg bare for at skaffe deres kammerat en iPod. Dusøren skal nærmere huske vores elever på at være ambassadører for uddannelsen og fortælle andre om, hvad vi kan tilbyde, siger Birgitte Pless.