I det fynske folks tjeneste

Skarø er klar til ren kærlighed og 1500 festivalgæster

Frivillige var travlt optaget få timer inden Skarø festivalen Love In officielt åbnede. Til gengæld er stemningen ren kærlighed.

00:28

1 af 4

Gårdspladsen, som tilhører den lille trelængede gård, hvor Skarø Festivalen afholdes, flyder med brædder, jernrør, en haveslange og over tyve paller øl. I rodet arbejder frivillige med at bygge barer, teste scenelyd og fylde køleskabe med mad. Arbejdsforholdene var ikke gået mange andre steder, men Skarø festivalen er heller ikke som andre festivaler. Orden og regler viger for kærligheden. 

Vi er som en familie her, og den familie bliver større og større. Så det er bare som at komme hjem. Det er fedt, det er super fedt - en fed feeling.

Jette Nyholm, frivillig, Love In Festival

- Vi er så klar, som vi skal være. Det er jo love in feeling, så vi tager alt stille og roligt, så kommer vi langt. Så går alt meget bedre, siger Jette Nyholm, mens hun går og sætter madvarer på køl. 

Hun er frivillig for sjette år i træk, og har ansvaret for bruncharragementet i HIP-området. Det er området, hvor der bliver kræset ekstra for gæsterne. Festivalgæsterne i det område har givet 795 kroner ekstra for billetten. Til gengæld har de egne toiletter og badefaciliteter samt brunch med fri bar og morgenaviser. For Jette Nyholm er det uden tvivl den gode stemning, der gør, at hun kommer igen år efter år. 

Læs også Lange køer og voldsomt skubberi: Det kan Tinderbox gøre bedre næste år

- Det er den feeling, vi har her. Vi har jo ligesom to festivaler kørende. Vi har vores backstage, men så har vi også festivalen ude på pladsen sammen med gæsterne. Det er jo folk, vi kun møder en gang om året. Vi er som en familie her, og den familie bliver større og større. Så det er bare som at komme hjem. Det er fedt, det er super fedt, en fed feeling, forklarer Jette Nyholm.  

Og i følge festivalarrangør Lasse Bekker er det også den meget afslappede tilgang til arrangementet og den gode stemning, der gør, at en så lille festival kan skaffe så store musiknavne. 

Læs også Tinderbox-flashback: Hør festivalgæsterne synge deres yndlingssange

- Det er lidt et paradoks, at vi kan få så store navne til så få mennesker. Men det er simpelthen, fordi folk gerne vil spille her, så vi har nogle ret gode aftaler med flere af kunstnerne, fortæller han. 

På festivallen skal blandt andre Anne Linnet, Folkeklubben og Fallulah spille. Festivalspladsen åbnede allerede søndag, men tirsdag starter festivalen så småt op med en DJ-dansefest. Onsdag begynder musikken allerede klokken 10 og fortsætter til lørdag aften.   

Der er kun omkring 1500 gæster på festivalen. Mere kan øen ikke kapere.

- Det er også færgen, der afgør hvor mange gæster, vi skal have. Hvis der er plads til flere på færgen, er der også billet til dem, siger Lasse Bekker. 

Tirsdag aften klokken 19.30 sender TV 2/FYN fra festivalen på Skarø. 

 

00:43

Derfor kommer de til Love In på Skarø

Luk video