I det fynske folks tjeneste

Skarp kritik af politiets bemanding på Sydfyn

Politireformen har drænet politiet på Sydfyn for resurser, og bemandingen er nu så langt nede at de meninge betjente overvejer om det kan betale sig at tage anholdte. Sådan lyder kritikken fra en betjent i Svendborg.

I følge Lars Poulsen fra Svendborg Politi så oplever betjentene på Sydfyn ofte at få ondt i maven af dårlig samvittighed over den bemanding som befolkningen bliver tilbudt.

I nattetimerne på hverdage bliver området mellem Faaborg og Svendborg ofte dækket af en patruljevogn, og hvis politiet skal foretage anholdelser skal de anholdte køres helt til Odense Arrest.

- Vi er også i en situation, hvor vi faktisk skal gøre op med os selv, om vi vil tage anholdte. Om det kan svare sig, om det er sikkert, fordi det fjerner politiet fra området i så lang tid, fortæller Lars Poulsen til bladet
Dansk Politi.

Lars Poulsen mener udelukkende at politiledelsen kigger på statistikkerne over responstider og pres-tal og glemmer at tage hensyn til betjentenes arbejdsglæde.

- Når vi her på Fyn føler os reformtrætte og ikke føler, at det er godt nok, ja så er der et problem. For vi er generelt tilhængere af og synes der er sund fornuft i reformen. Vi føler os bare kørt ud på et sidespor og tromlet ned. Det er ikke rart. Og der er mange kolleger, som i dag taler om at finde andet arbejde, siger Lars Poulsen til bladet.

Politidirektør Poul Løhde afviser ikke kritikken fra Lars Poulsen, men opfordrer til tålmodighed. Han forventer at politiet får flere resurser, når  den nye struktur er faldet helt på plads.

Opbakning til kritikken

I følge TV 2/FYNs oplysninger er der blandt kollegerne i Svendborg bred opbakning til Lars Poulsens kritik.

- Jeg synes ikke, vi giver det igen, som befolkningen med rette kan kræve. Jeg tror faktisk, de ville føle sig noget utrygge, hvis de vidste, hvad de har af politi i området på skæve tidspunkter, siger Lars Poulsen.