I det fynske folks tjeneste

Skibet er ladet med underskrifter

Akutgruppen fra Sydfyn afleverede onsdag 21.000 underskrifter mod en lukning af Akutfuntionen på Svendborg Sygehus til politikerne på Christiansborg. De protesterende ankom i museumscoasteren Caroline S til København.

Caroline S lagde onsdag til ved Christiansborg med 21.000 underskrifter

Der var højt humør ombord, da de 21.000 underskrifter blev sejlet til København

1 af 2

Svendborggenserne vil beholde Akutfunktionen på Svendborg Sygehus, og for at understrege budskabet blev de 21.000 indsamlede underskrifter sejlet til Christiansborg.

Efter en sejltur på 24 timer fra Svendborg lagde skibet Caroline S ved middagstid til kaj ikke langt fra Christiansborg. De mange sække med underskrifter blev herefter transporteret op til sundhedsudvalget på borgen.

- Det er en helt utrolig opbakning vi har fået, og nu har vi flyttet en sydfynsk folkesag til København, og det varmer om hjertet og viser, at vi har fået nok og siger nej til centralisme, siger Niels Chr. Nielsen fra Akutgruppe Sydfyn.

Selvom en ekspertgruppe har anbefalet at akutfunktionen lukkes på Svendborg Sygehus og regeringen har valgt at følge eksperterne, så mener akutgruppe Sydfyn, at underskriftsindsamlingen vil få politikerne på andre tanker.

- Det er vigtigt at vi tager vare på udkantsområderne, så vi også får tryghed og kan tage vare på de ældre mennesker i området. Og det lyder som om at Dansk Folkeparti deler vores synspunkter, så jeg er optimist, lyder det fra Niels Chr. Nielsen.

I følge planen skal akutfunktionen lukke i 2018.