I det fynske folks tjeneste

Slå en streg i Svendborg

Måske går morgendagens visuelle stjerne rundt, uden selv at have opdaget sit talent. men så skal han eller hun tage til Svendborg. Byen har nemlig fået en ny festival, Svendborg Graphic, der vil få publikums egen skabertrang aktiveret.

01:46

Svendborg Graphic er en ny festival for kreative og kunstneriske sjæle. Foto: Eloha habibi

1 af 2

Der bliver drysset, klippet og tegnet. Svendborg Graphic er den nye festival, der har omdannet byen til et stort kreativt værksted, som forener tegneserier, spil og animation.

- Jeg synes, det er en fantastisk ide, specielt fordi der ikke er så meget for os, der arbejder med kreative fag i Danmark, siger Christian Joensen fra Grenå.

- Man kan bare lade fantasien spille, siger Charlotte Henriksen fra Nyborg.

Forskellige steder i Svendborg kan festivaldeltagerne blive inspireret af professionelle undervisere, der arbejder med visuelle fortællinger.

- Det er jo alle sammen eksperter fra Danmark.  Man kan komme her og se, hvor højt niveauet er herhjemme, siger Asbjørn Rune Bourgeat, der er festivalleder på Svendborg Graphic.

Læg mærke til stregerne
På biblioteket i Svendborg er bøgerne og tuscherne eksempelvis erstattet med sand. 

Sand erstatter tusch på en workshop hos Svendborg Graphic. Foto: Eloha habibi

- Det jeg gerne vil, er simpelthen, at de lægger mærke til stregerne i første omgang. At de ikke nødvendigvis har så mange ting i hovedet, når de kommer hertil, men mere ser hvad der sker, når de tegner sådan her, siger Helle Hove, workshopunderviser på Svendborg Graphic.

På den anden side af gaden arbejder de med billedelige historiefortællinger. 

Der arbejdes også med decoupage. Foto: Eloha habibi

- Man fikserer noget papir på et underlag. Decoupage bliver jo brugt til at udsmykke bakker, men her er det for at fortælle en historie, siger Manfred Christiansen, der også er workshopunderviser.

Festivalen strækker sig over fem dage, og ifølge arrangøren har der i løbet af ugen været 1000 kreative deltagere forbi.

- Jeg synes, det er gået helt fantastisk. Vi har fået en helt utrolig opbakning, siger Asbjørn Rune Bourgeat.

Der er stadig mulighed for at prøve kræfter med sin kreative side på Svendborg Graphic, for de sidste workshops afholdes søndag. Se programmet her