Slag mod betjent og barslagsmål: Politiet har haft travlt nat på Fyn

Fyns Politi har haft en meget travl aften og nat, hvor alkohol har været involveret i mange af sagerne.

Fyns Politi har haft nok at lave i løbet af aften- og nattetimerne, og har sendt patruljer afsted til flere episoder med slagsmål. I mange af sagerne har alkohol spillet ind.

- Det har generelt været en travl nat med alkohol impliceret, fortæller Henrik Strauss, der er vagtchef ved Fyns Politi, til TV 2 Fyn.

Den første episode fandt allerede sted fredag aften klokken 22.52, hvor betjente blev sendt afsted til City Pub i Ringe.

Her var der kommet en anmeldelse om slagsmål på stedet, og betjentene kunne konstatere, at den var god nok. 

To lokale mænd på henholdsvis 50 år og 27 år var impliceret i slagsmålet. Begge var forbi politistationen i Odense for at afgive forklaring, men kun den ene er blevet anholdt. 

Betjent blev slået

Udover barslagsmålet i Ringe måtte Fyns Politi også rykke ud til et andet slagsmål. Denne gang foran værtshuset Kahytten i Svendborg. 

Politiet fik anmeldelsen klokken 02.35, og kort efter var politiet fremme. En 17-årig mand ville ikke lytte til politiets anvisniger, og i forbindelse med optøjerne blev en af betjentene slået af den 17-årige.

- Det skal man lade være med, og han får nu en hilsen af den tunge slags fra os, siger Henrik Strauss, der henviser til, at han nu er sigtet efter straffelovens §119 for vold mod tjenestemand. 

Betjenten har ikke haft behov for behandling.

Tidligere på natten, klokken 01.17, var den også gal. Denne gang ved McDonalds i Svendborg, hvor en 38 årig mand ikke ville følge hverken personalets eller politiets anvisninger.

Da manden ikke ville forlade restauranten, blev politiet tilkaldt, men dem ville han heller ikke lytte til. 

- I stedet begyndte han at tale grimt til politiet. Han talte virkelig, virkelig grimt, og det skal man ikke, fortæller Henrik Strauss.

Manden er nu sigtet for fornærmende tiltale. 

- Jeg har sendt et par trætte kollegaer hjem efter overarbejde, siger Henrik Strauss.