I det fynske folks tjeneste

Søfartsskole langer ud efter Bendtsen

Bendt Bendtsen lægger op til frit optag på uddannelser, der i forvejen ikke kan fylde søfartsskolerne op, mens andre maritime uddannelser - herunder i Svendborg - må døje med ventelister.

Søfartens minister, Bendt Bendtsen (K), lægger op til frit optag på uddannelserne til skibsofficerer og maskinmestre på næste års finanslov. I forvejen er disse uddannelser ikke fyldt op med studerende. 

Til gengæld er der kø til uddannelsen som skibsassistenter, hvor der ikke bliver frit optag. Det rammer bl.a. Svendborg Søfartsskole, hvor forstander Kurt Kølle undrer sig.

- Politikerne er meget ud af trit med virkeligheden ude på søfartsskolerne. På den ene side vil regeringen have 95 procent af en ungdomsårgang i gang med en erhvervsuddannelse. Men den sætter loft over, hvor mange vi må optage. Vi har ventelister på at få eleverne ind på skolen, siger Kurt Kølle, der siden 2004 har forsøgt at råbe politikerne og Søfartsstyrelsen op - men uden held.

Formanden for rektorkollegiet for landets søfartsskoler, Anders Handberg Sørensen, bekræfter, at hverken uddannelsen til skibsofficer eller maskinmester kan bruge sin nuværende kvote for optag.

Det har ikke været muligt at træffe økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) for en kommentar.

/ritzau/