I det fynske folks tjeneste

Søfartsskoler mangler elever

Tomme skolebænke på søfartsskolerne. Samtidig står rederierne i kø for at ansætte nyuddannede sømænd. 

Søfartsskolerne kan ikke lokke de unge på søen.

Tomme skolebænke

Tendensen er det samme hos Nyborg Søfartsskole, der også melder om tomme pladser på skolebænkene. Ifølge forstander Kurt Kølle fra Svendborg er det blandt andet boomet i byggebranchen og den generelle efterspørgsel efter de unge, der gør det svært at lokke dem ti søs. 

Søfartsskolerne har svært ved at matche efterspørgslen på nyuddannede søfolk. Alligevel kniber det med at lokke eleverne til.

Både i Svendborg og Nyborg mangler skolerne elever. To uger før semesterstart på Søfartsskolen i Svendborg er der for første gang ikke elever nok til at mønstre en fuld årgang på grunduddannelsen. Skolen har blot tilmeldt 37 men plejer at optage 50 elever.

Forkælede unge

-De unge mennesker er nok en lille smule forkælede. De er ikke indstillede på at lide de afsavn, som der er ved at stå til søs. Man skal være væk i to måske tre måneder ad gangen, inden man kommer hjem til ferie, siger Kurt Kølle til Radio Fyn.

Danske søfolk er blevet yderligere populære, fordi mange rederier fra hele verden er begyndt at se fordele ved at ansætte veluddannede søfolk. I modsætning til tidligere hvor søfolk ofte skulle være så billige som muligt - typisk ufaglærte fra den tredje verden.