I det fynske folks tjeneste

Sommeråbent for ghetto-penge

En ungdomsklub i Svendborg holder i år for første gang nogensinde åbent i sommerferien. Penge fra regeringens ghetto-pulje har givet børn og unge fra Hømarken et attraktivt tilbud i de mange sommertimer.

01:35

1 af 2

Normalt lukker Værestedet i Hømarken ned samtidig med skolerne. Men i år holder Ungdomsklubben åben hele sommerferien.

- Vi skal være der, når børnene har fri. De har en masse fritid de ikke kan fylde ud, hvis de ikke skal på ferie. Det kan være et godt sted at mødes og måske aftale noget på egen hånd, siger Karin Jørgensen, der er leder af Værestedet.

Pengene til den udvidede åbningstid kommer fra regeringens indsats "Ghettoen tilbage til samfundet", som har til formål at reducere antallet af ghetto-områder væsentligt de kommende år.

I alt 29 boligområder i 17 kommuner er blevet udpeget som ghettoområder med helt særlige problemer. Det vil sige, at de huser en høj andel beboere uden for arbejdsmarkedet, en høj andel indvandrere og efterkommere fra ikke vestlige lande og en høj andel beboere, der er dømt for kriminalitet. Hømarken i Svendborg er et af disse områder.

Ved at udvide åbningstiderne i Værestedet, vil kommune og socialministeriet give børn og unge et alternativ til passivitet foran fjernsynet og computeren. Håber er, at de udvidede åbningstider sammen med flere andre initiativer, kan gøre Hømarken til et levende og inspirerende miljø, som alle Hømarkens beboere vil få gavn af.

Og de unge er glade for det nye sommertilbud.

- Jeg synes, at det er hyggeligt, og det er altid noget man kan lave her. Hvis vi ikke kunne komme her, ville vi bare sidde der hjemme og glo, siger Kathrine Mikkesen.

Læs mere om regeringens ghetto-indsats i Svendborg