I det fynske folks tjeneste

Spillestedsleder tilstår tyveri

Lederen af Borgerforeningen i Svendborg tilstår nu, at det var ham, der stod bag et tyveri af mikrofoner for 120.000 kroner fra hans tidligere arbejdsplads Spillestedet Posten. Bestyrelsen afgør onsdag aften om Jan Aaskov kan beholde sit job.

Som TV 2/FYN fortalte før jul dukkede de 15 mikrofoner pludselig op på Posten i løbet af december efter at de havde været forsvundet i seks år.

Mikrofonerne forsvandt samtidig med at Jan Aaskov blev fyret fra Posten på grund af rod i regnskaberne. Nu tilstår Jan Aaskov, at det var ham, der stjal de dyre mikrofoner fra Dexter.

- Efter min fritstilling i marts 2006 fra mit tidligere job på Rytmeposten i Odense, blev jeg dybt forvirret og frustreret. Det gav sig udslag i en helt forskruet virkelighedsopfattelse, der betød, at jeg oktober 2006 fjernede 15 mikrofoner fra et skab på Jazzhus Dexter. En handling, der for mig i dag fremstår som dybt forvirret og forkert. Og som jeg bitterligt fortryder. Jeg skaffede mig adgang på en lukkedag med et sæt nøgler, der tilfældigvis var i min besiddelse. Jeg opbevarede derefter mikrofonerne på min bopæl og har aldrig forsøgt at videresælge dem. Fra 2010 blev de opbevaret i et skab i Borgerforeningen i Svendborg - og enkelte af dem har været brugt i et par tilfælde, skriver Jan Aaskov i en redegørelse om sagen, som Borgerforeningen har sendt ud.

Gik til bekendelse

Mikrofonerne har i to været opbevaret i Jan Aaskovs skab hos Borgerforeningen. Ved et udlån blev det konstateret at et serienummer svarede til de savnede mikrofoner,

- Tirsdag i denne uge blev jeg opsøgt af Fyns Politi, der ville undersøge om jeg var i besiddelse af mikrofonerne. Jeg valgte at gå til bekendelse og udleverede mikrofonerne til dem. Senere har jeg afgivet forklaring og redegjort for sagen. Politiet oplyser, at forholdet er strafferetsligt forældet, skriver Jan Aaskov.

Bestyrelsen for Borgerforeningen skal onsdag aften holde møde for at tage stilling til om bestyrelsen fortsat har tillid til Jan Aaskov.

- Jeg er selvfølgelig dybt beskæmmet over min handling, som der ingen undskyldning er for. I løbet af 2007 fik jeg det mentalt bedre og kan slet ikke genkende mig selv, mine handlinger og tanker fra den periode, udtaler Jan Aaskov i redegørelsen.