Spritbilist mister mere end blot kørekortet

En 52-årig mand fra Sydfyn står til at miste to biler, hvor af den ene er helt ny, og to motorcykler efter to spritusrelaterede uheld i samme weekend.

En 52-årig mand fra Sydfyn glemmer formentlig ikke den netop overståede weekend lige med det første.

Ikke mindre end to gange har manden været impliceret i færdselsuheld, og begge gange med spiritus i blodet.

Første gang var sidst på eftermiddagen fredag, hvor manden i et kryds i det nordlige Svendborg ved igangsætning kom til at bakke i stedet for at køre fremad. Her påkørte han en bil, og der opstod mindre materiel skade. Manden var imidlertid så spirituspåvirket, at politiet ved den lejlighed inddrog mandens førerret på stedet.

- Det betyder i klar tale, at manden fra samme øjeblik ikke længere må køre bil. Gør han det, svarer det til at køre bil uden at have erhvervet kørekort, fortæller vagtchef Lars Chr. Thede fra Fyns Politi.

Men episoden fredag afholdt åbenbart ikke manden fra at køre bil igen søndag eftermiddag, Denne gang havnede manden i et såkaldt solouheld i grøften på en vejstrækning mellem Hundstrup og Stenstrup på Sydfyn, og denne gang kunne han ikke nøjes med at aflevere en blodprøve.

Bilen, som manden kørte i, blev totalskadet. Men derudover beslaglagde politiet yderligere en bil og to motorcykler, som var registreret til manden. Den beslaglagte bil var endda nyindkøbt og registreret så sent som i fredags.

- Det gør vi, fordi alkometertesten i forbindelse med uheldet søndag giver os en klar indikation om, at promillen ligger over 2.0. Og så er færdselsloven strikket sådan sammen, at så beslaglægger vi ikke blot den bil, spiritusbilisten kører i - vi henter også det eller de flere køretøjer, som pågældende måtte have stående i garagen derhjemme - i tilfældet her en bil og to motorcykler, siger vagtchefen.

Bekræfter blodprøveanalysen, at promillen er over 2.0, vil politiet nedlægge påstand om konfiskation af alle fire køretøjer. Det spørgsmål afgøres endeligt af retten.