I det fynske folks tjeneste

Stille sommer for kystlivreddere

Lørdag var sidste arbejdsdag for livredderne ved de fynske strande. De kan se tilbage på en sommer uden meget sol og med få badegæster.

Foto: Ole Holbech

Lørdag pakkede livredderne deres udstyr sammen. De rød-hvide tårne bliver sende i depot indtil næste sommer.

Der har denne sommer været kystlivreddere tre steder ved de fynske kyster. Det har været ved Christiansminde ved Svendborg, Fyns Badestrand ved Nyborg og ved Kerteminde Nordstrand.

En opgørelse TrygFonden, der står bag Kystlivredningen, viser at der i ugerne 25 til 31 i alt har været en livreddende aktion,121 førstehjælpsaktioner, 36 forebyggende aktioner og 2141 oplysende indsatser ved de fynske strande med livreddere.

- Den livreddende indsats foregik ved Christiansminde Strand. En ung kvinde fik et epileptisk anfald. Kvindens venner hentede hjælp hos livredderne, der udøvede livreddende førstehjælp og fik tilkaldt en ambulance. Kvinden nåede at miste bevidstheden flere gange og få endnu et krampeanfald, inden ambulancefolkene nåede frem og kunne tage over fra livredderne. Livredderne tog sig derefter af den stærkt chokerede vennegruppe, fortæller indberetningen fra TrygFonden.

Sådan fordeler indsatserne sig:

Fyns Badestrand:
0 livreddende aktioner, 10 førstehjælpsaktioner, 9forebyggende aktioner og 397oplysende indsatser

Kerteminde:
0 livreddende aktioner, 30 førstehjælpsaktioner, 11 forebyggende aktioner og 561oplysende indsatser

Christiansminde: 
1 livreddende aktioner, 81 førstehjælpsaktioner, 16forebyggende aktioner og 1183oplysende indsatser

 

01:37

Lørdag var sidste arbejdsdag for livredderne ved de fynske strande. De kan se tilbage på en sommer uden meget sol og med få badegæster.

Luk video

 

Fem baderåd

Når livredderne er væk, opfordrer TrygFonden Kystlivredning strandgæsterne til fortsat altid at orientere sig om de lokale forhold, inden de går i vandet og i øvrigt følge de fem baderåd.
  1. Lær at svømme
  2. Gå aldrig alene i vandet
  3. Læs vinden og vandet
  4. Lær stranden at kende
  5. Slip ikke børnene af syne