Stor interesse for maritime uddannelser

Skibsofficer, skibsfører og maskinmester. De titler har tiltrukket flere ansøgere end normalt til SIMAC i Svendborg. Det maritime akademi beklager, at de ikke kan optage alle trods jobgaranti.

- SIMACs dimittendbeskæftigelse har gennem de seneste 8-10 år været enestående 97-100 %. Vi har masser af kvalificerede ansøgere, og vi har kapaciteten til at uddanne dem. Derfor er det helt uforståeligt, at SIMAC's forøgelse af kvoterne i de seneste år har været markant lavere end forøgelsen på de øvrige maritime uddannelses¬institutioner, siger Jan Askholm, der er studierektor.

De unge har for alvor fået øjnene op for de muligheder en maritim uddannelse giver, lyder det fra SIMAC, Svendborg International Maritime Academy.

SIMAC kan i 2014 optage i alt 207 nye studerende på uddannelserne til skibsofficer, skibsfører og maskinmester. I februar 2014 optog SIMAC 78 studerende, og til de resterende 129 studiepladser er der modtaget 150 1. prioritetsansøgninger.

Ifølge SIMAC er det lav arbejdsløshed, god løn og spændende og afvekslende opgaver, der har været med til at trække de unge til Sydfyn.

Den maritime uddannelsesinstitution har længe argumenteret for, at den skal have lov til at oprette flere studiepladser, men det er altså endnu ikke lykkedes.

- Vi er selvfølgelig rigtigt glade for, at vi kan tilbyde studieplads til så mange der har en drøm om en karriere i det maritime erhverv. Desværre kommer vi også til at skuffe nogle her ved sommeroptaget, siger Jan Askholm.

Oversigt

    Oversigt