Succes med lovlig graffiti

Forsøget med lovlig graffiti i Svendborg har været en succes og ordningen bliver nu forlænget med et år. Samtidig får graffiti-malerne et helt nyt område at boltre sig på.

- For os at se, har det sidste års tid været en stor succes. Vi satte projektet i vandet for at skabe og give rum til en ungdomsaktivitet og kultur som ofte overses og svigtes, siger Rasmus Preston, der er formand for Svendborg Ungdomsråd.

Grafitti-malerne har i et års tid kunne male ved tunnelen under Skolegade uden risiko for at blive opvartet af ordensmagten.

For at få flere erfaringer med lovlig grafitti bliver ordningen nu flyttet, så graffiti-malerne fremover skal svinge spraydåserne på hegnet ved stien, der går under Skolegade. Pladerne kommer til at vende ud mod boldbanerne ved Dronningmaen.

Mindre ulovlig graffiti

I følge Ungdomsrådet har både unge og mere efarne grafitti-malere benyttet området flittigt, og samtidig er forekomsten af ulovlig grafitti blevet mindre.

- Ifølge de seneste oplysninger jeg har fra politiet, er antallet af sager i perioden med lovlig graffiti faktisk faldet en smule, sammenlignet med de samme måneder året før, siger Rasmus Preston.

På fredag bliver de nye arealer indviet med et såkaldt "getdown" arrangement.