I det fynske folks tjeneste

Succes for Øhavsstien

Danmarks længste vandrerute er en stor succes - og det selvom Øhavsstien endnu ikke er helt færdig. Specielt inden for de seneste par måneder er interessen for den nye sti steget markant.

Øhavsstien består af 200 kilometer naturskønne stier.

Præcist hvor mange der har taget en gåtur på den naturskønne sti er svært at sige. Men hos Fåborg Turistbureau kommer der mange ind og spørg til Ø-havsstien.

- Vi har oplevet en fin interesse, og der kommer virkelig mange ind og spørger til stien, så det er meget positivt i forhold til turismen, siger Kaj Lawsen fra Faaborg Turistkontor.

På mmerbølle Strandcamping på Langeland mærker man ligeledes til stiens popularitet. Campingpladsen ligger nemlig helt ned til øhavsstien.

- Den er meget omtalt og folk snakker om den, og rigtig mange af vores gæster bruger stien, siger Knud Rasmussen, der er bestyrelsesmedlem på Emmerbølle Strandcamping.

Når Øhavsstien i løbet af 2007 er færdiggjort, vil en 200 km lang vandresti omkranse det Sydfynske Øhav, hvor man kan vælge kortere eller længere stiforløb.

- Vi har trykt 5 gratis foldere i 20.000 eksemplarer om stien, og de skulle holde i 1-2 år, men allerede efter tre måneder er mange af dem udgået, fortæller Rico Boye Jensen, der Sekretariatschef i Naturturisme I/S.

Indtil videre er det dog hovedsageligt danskere, der vandrer den naturskønne rute, men fra næste år skulle stien også gerne blive brugt af turister fra udlandet.