SVEND14 er på trapperne

Så er SVEND14s program endelige klar, og det bliver en festlig uge med masser af spændende filmvisninger, børneaktiviteter og kulturelle arrangementer.

Filmfesten bliver sparket i gang fredag d. 22. august med en stor åbningskoncert med TV2 og Rasmus Walter på Valdemars Slot på Tåsinge.

Lørdag d. 23. august vises Adams Æbler som Open Air film i Krøyers Have. Filmen er en FilmFyn‐produktion og er blandt andet optaget i Svendborg.

Weekenden d. 23. og 24. står i børnenes tegn, hvor der blandt andet bliver vist Open Air film, afholdt gyserworkshop på Svendborg Bibliotek, hvor børnene selv er med til at lave film, afholdt Star Wars‐koncert i Borgerforeningen.

Mangfoldig folkelighed

Et gennemgående tema i SVEND14s program er, at folkelighed er mangfoldighed.

Derfor er programmet fyldt med mange forskellige filmvisninger, som henvender sig både til dem som elsker et godt grin og dem, som holder af en skæv arthouse film.

Søndag d. 24. august ankommer filmbranchen til Svendborg, hvor de holder deres årlige filmtræf, diskuterer filmstrategier og filmforlig og gennemser de film, publikum skal glæde sig til at se i biograferne til

efteråret.

De efterfølgende 4 dage foldes den filmfaglige palet ud. Filminstruktør Ole Bornedal og andre brancheprofiler kommer til byen, og Den Danske Filmskoles nye rektor, Vinca Wiedemann, mødes med unge fynske filmtalenter.

SVEND PRISEN

Torsdag d 28. august uddeles SVEND PRISEN på Centrumpladsen. Her vil det være mulig at komme helt tæt på filmstjernerne, som er i byen for at deltage i årets største filmfest.

SVEND‐ugen slutter af fredag med "Den store filmgalla‐koncert" med blandt andet Clemens og Dicte.

Torsdag d. 7. august udkommer det trykte program til Gammel Torvedag.

Se onlineprogrammet her