I det fynske folks tjeneste

Svendborg-banen i top med tog til tiden

Regeringen lægger nu op til at sende Svendborg-banen i udbud, så andre end DSB kan stå for driften. Men det sker samtidig med, at banen nu er en af landets mest rettidige.

Foto: arkiv

Regeringen med transportminister Hans Christian Schmidt, Venstre, i spidsen lægger nu op til sende flere togstrækninger i udbud, så andre end DSB får mulighed for at byde på driften. En af strækningerne er Svendborg-banen.

Men det sker samtidig med, at helt nye tal viser, at Svendborg-banen nu er helt i top med rettidighed. DSB’s kunder betragtes som rettidige, hvis de maksimalt er tre minutter forsinket.

I september var kunde-rettidigheden for Svendborg-banen 91,8 procent, og banen har dermed i september den DSB-strækning med den højeste rettighed af alle DSB’s banestrækninger.

Og helt nye tal fra oktober viser, at tendensen fortsætter. Den foreløbige opgørelses for oktober viser, at kunderettidigeheden var 91,6 procent. I oktober 2015 var den derimod kun 79,5 procent.

DSB’s mål er i kontrakten med staten er en kunde-rettidighed på 81,8 procent.

Landets fjerde mest rettidige DSB-bane

En opgørelse, som TV2.dk har lavet, viser også, at Svendborgbanen er en af landets mest rettidige DSB-strækninger set over fire måneder i år. I perioden fra juni til september måned var Svendborg-banen fjerde mest rettidige DSB-strækning.

 

Fakta om rettidighed

DSB’s kunder betragtes som rettidige, hvis de maksimalt er tre minutter forsinket. Seks strækninger har fra juni til september måned haft en gennemsnitlig kunderettidighed, der lever op til DSB's mål på 81,8 procent.

Svendborg-banen er i perioden fra juni til september måned den fjerde mest rettidige med 87,6 procent efter Odder - Aarhus - Grenaa med 95,1 procent, Aalborg - Frederikshavn med 89,8 procent, Roskilde - Køge - Næstved med 89,3 procent

Kilde: DSB's trafikdata for fjern- og regionaltog