I det fynske folks tjeneste

Svendborg base for landshold

Dansk Håndbold Forbund og Svendborg Kommune har indgået en banebrydende. Det betyder, at Svendborg Kommune stiller haller til rådighed, når landsholdene på både ungdoms- og seniorniveau gæster byen.

Fordelene er mange ifølge formand for udvalget for Kultur og Planlægning Bruno Hansen.

- Vi er særdeles glade for at byde landsholdene velkommen i Svendborg. Ikke blot er det et kvalitetsstempel, at landsholdene har lyst til at komme her så ofte, men det skaber også en god stemning at have landsholdsspillerne i bybilledet, siger han.

- Svendborg er en idrætsby med lang tradition for håndbold i lokalområdet, så det er helt oplagt, at vi træder ind i et endnu tættere samarbejde med DHF, fortsætter Bruno Hansen.

Når landsholdene placerer samlinger i Svendborg er Danhostel Svendborg den vanlige base, mens træningen foregår i kommunens fitness- og halfaciliteter.

Samarbejdsaftalen er ikke blot glædelig, men det er også et foregangseksempel, mener DHF's direktør Henrik M. Jacobsen.

- I DHF vil vi til enhver tid gerne arbejde tættere sammen med kommunerne rundt om i landet. Aftalen med Svendborg er et strålende eksempel på, hvordan man kan iværksætte et samarbejde, der i den grad kommer alle parter til gode, siger han.

- Når man på den måde tænker nyt i forhold til en samarbejdsaftale, der i dette tilfælde helt praktisk bliver til gavn for landsholdene, så åbner det utvivlsomt nogle døre - både for DHF og for kommuner eller øvrige partnere, siger Henrik M. Jacobsen.