I det fynske folks tjeneste

Svendborg Byråd skal drøfte håndboldbilletter

Mandag skal Svendborg Byråd drøfte kommunens engagement i håndboldklubben GOG Svendborg TGI. Herunder fordelingen af VIP-billetter til politikere og ansatte i forvaltningen.

Samarbejdet mellem Svendborg Kommune og GOG Svendborg TGI til debat

Baggrunden er at en borger har klaget til Statsforvaltningen Syddanmark over Svendborg Kommunes samarbejde med GOG Svendborg TGI.

Samarbejde er pengene værd

Borgeren har rejst spørgsmål om hvorfor Svendborg Kommune overhovedet indgår i samarbejdet med håndboldklubben, som indebærer en sponsorudgift for kommunen på 400.000 k. om året.

I et udkast til svar, som byrådet skal drøfte mandag, hedder det at samarbejdet giver kommunen forskellige ydelser, der understøtter visionen om sydfynsk udvikling og profilering.

Ydelser som TV-eksponering, aktiviteter, PR, foredrag og kurser, håndboldkampe, adgangskort til hjemmekampe og netværk.

- Det er byrådets opfattelse, at ydelserne modsvarer en værdi svarende til sponsoratets størrelse, hedder det i svarudkastet fra borgmesteren og kommunaldirektøren.

Billetter sikrer godt samarbejde

Klagen fra borgeren handler også om, hvorfor en række politikere og kommunalt ansatte får gratis VIP-billetter til GOG Svendborg TGIs hjemmekampe.

Af svaret fremgår at kommunen får 20 billetter til liga- og pokalkampe på hjemmebane.

De fordeles således:

  • Fire stk. til borgmester og kommunaldirektør
  • Syv stk. til medllemmerne af Udvalget for Kultur og Planlægning
  • Syv stk. til administrationen i Kultur og Planlægning
  • To stk. til Svendborg Erhvervsråd

Den fordeling er valgt, fordi den vurderes at sikre det bedst mulige netværk til håndboldklubben, så kommunen får mest muligt ud af samarbejdet.