Svendborg: En mand er ramt af skud fra politibetjent

En undersøgelse er iværksat af Den uafhængige Politiklagemyndighed, efter en mand er ramt af skud fra betjent.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) indleder en undersøgelse, efter at en mand lørdag i Svendborg er blevet ramt i benet af skud fra en politibetjent.

Det oplyser specialkonsulent hos DUP Peter Dueholm Mathiassen.

- Fyns Politi oplyser, at der er en politipatrulje, som har været sendt til en politiforretning, hvorunder en polititjenestemand trækker sit våben, affyrer et skud og rammer en person i benet, siger han.

Manden er live og er blevet kørt til hospitalet, hvor han bliver behandlet.

Specialkonsulenten kan ikke oplyse noget om mandens alder.

Det var klokken 16.00, at Fyns Politi underrettede Politiklagemyndigheden om hændelsen.

Politiet skulle angiveligt være sendt ud klokken 15.55, oplyser Peter Dueholm Mathiassen, som ikke kan sige noget om, hvorfor patruljen var udsendt.

- Det er for tidligt at sige noget om endnu. Men jeg har fået oplyst, at der skulle være tale om en psykisk syg person, siger han og tilføjer:

- Men hvorvidt det er korrekt, og hvad det hele angik, det er det vores efterforskning skal forsøge at afdække.

Peter Dueholm Mathiassen forklarer, at der skal iværksættes en efterforskning, når en person kommer alvorligt til skade som følge af politiets indgriben. Det står i Retsplejeloven.

- Efterforskningen iværksættes, uanset om der er en rimelig formodning, om at politipersonalet har begået noget strafbart eller ej, siger han.

Når Politiklagemyndigheden har afsluttet sin undersøgelse, sender den en juridisk redegørelse om sagen til Statsadvokaten i Viborg.

På grundlag af det skal Statsadvokaten derefter tage stilling til, om der eventuelt skal rejses tiltale mod nogle af de involverede politibetjente.