Svendborg får ny festival

Den pengepræmie, der i sidste uge blev uddelt til nye idrætsinitiativer i Svendborg, skal bruges på opstart af en helt ny sportsfestival.

Du kan godt sætte kryds i din kalender den 18. juni. Du er nemlig inviteret til folkefest i Svendborg.

Svendborg kommunune fik i sidste uge overrakt 100.000 kroner til nye idrætsinitiativer i byen som vindere af Danskernes Idrætspris. Det er de penge, der nu skal skydes i en helt ny sportsfestival.

Festivalen skal samle lokalsamfundet om velkendte sportsgrene såvel som de mere alternative.

Festival til danskerne
Det er Svendborg Gymnastikforening, der som vindere af prisen, står bag initiativet. 

- Det er vores måde at give Danskernes Idrætspris tilbage til danskerne. Den skal tilbage til dem, der har stemt på os og til dem, der dagligt gør et stort stykke arbejde i foreningslivet, siger Ole Højly, formand i Svendborg Gymnastikforening.

Første version af festivalen forventes at løbe af stablen den 18. juni, og planen er, at det skal blive en tilbagevendende festival, der samler byen.

- Vi håber, det bliver en festival, der samler, laver nye relationer på tværs og  ender som en ny god tradition, siger Ole Højly.

Bredt samarbejde bag festival
Næste skridt i projektet finder sted den 7. januar, hvor der er kickstartmøde. Her er der lagt op til et bredt udviklingssamarbejde på tværs af foreninger, skoler og organisationer for at få den bedst mulige festival.

Det er DIF, Danmarks Idrætsforbund, der én gang om året uddeler Danskernes Idrætspris og 100.000 kroner til nye idrætsinitiativer. Og denne gang gik prisen til Svendborg for at skabe gode rammer for idrætten.

- Når det er Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset, der løber med sejren, skyldes det i høj grad, at de har gjort det nemt og attraktivt for borgerne i Svendborg at dyrke idræt. Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset har skabt nogle fantastiske rammer for idrætten, som gør det både nemmere og mere attraktivt for borgerne i kommunen at bevæge sig – hele livet, lød begrundelsen fra Niels Nygaard, formand i DIF.

Frivillige er grunden til succes
Og i Svendborg Gymnastikforening er humøret højt for tiden. Formanden peger især, at det er Bjørnebanden, gruppen af frivillige ildsjæle, der i 10 år har arbejdet frem mod det resultat, der nu bærer frugt.

- Det er så super fedt at få anerkendelse for det arbejde, der er blevet lagt i og omkring SG-huset. Det kan vi blandt andet takke Bjørnebanden for, som efter en lang proces med tanker og idéer har ført os til, hvor vi står i dag.

Svendborg Gymnastikforening og SG-huset fik Danskernes Idrætspris foran 219 andre idrætsinitiativer fra hele Danmark.