I det fynske folks tjeneste

Svendborg Kommune hopper op på cyklerne

En kampagne som hedder, Vi cykler STADIG til arbejde, er godt i gang med at få en masse medarbejdere fra arbejdspladser i Svendborg Kommune til at cykle på arbejde. På en uge har ca. 350 deltagere tilbagelagt i alt 12.700 km og sparet miljøet for 1½ ton CO2.

I Svendborg hopper flere og flere op på cyklen for at tage på arbejde i stedet for at køre i bil. Indtil videre har de tilbagelagt i alt 12.700 km som svarer til en tur fra Svendborg til Australien.

Lægerne, sundhedsforskerne, økonomerne og politikerne bekymre sig over stigningen af overvægtige i befolkningen.

Man hører ofte om at det er vigtigt at være fysisk aktiv, men mange mennesker lever nu til dags en meget travl hverdag.

Mange tager bilen på arbejde, og når de kommer hjem efter en lang dag vil de allerhelst bare sidde foran computeren eller tv'et, så tid til motion er der ikke meget af.

I stedet for at starte bilen og køre på arbejde kan man lige så godt hoppe op på cyklen og cykle. Det er sundt, og miljøet vil blive sparet for en masse CO2.

En stor dansk undersøgelse viser at der er 28% lavere dødelighed for folk, der cykler på arbejde.

Det er tydeligt at se forskel på en der dyrker motion og en der ikke dyrker motion.

Hjertet og lungerne fungerer bedre, knoglerne styrkes , stress og anspændthed formindskes, risikoen for en lang række kræftformer mindskes, og ikke mindst vil humøret og livskvaliteten blive langt bedre, hvis man dyrker noget motion.