Svendborg kridter danseskoene

Svendborg vil det kommende år byde op til dans på både skoler, dansehaller og i byens gader. Byen er udnævnt til Dance Attack-kommune, og kommunen sætter nu strategisk fokus på dans.

I løbet af 2014 vil alle eleverne i de svendborgensiske folkeskoler bliver undervist af professionelle danskere fra gruppen Dansebanden. Børnene skal blandt andet lære fællesdans og forberede en stor dance flash mob i byen. Samtidig vil alle idrætslærere blive tilbudt deltagelse i en workshop om dans.

Det er dansehallerne er initiativtager til Dance Attack

- Dansehallerne har med Dans24syv en ambition om at give så mange mennesker som muligt adgang til dans. Og her er den lokale forankring altafgørende. Derfor glæder vi os rigtig meget til at samarbejde med Svendborg Kommune, så vi sammen kan løfte dansen endnu mere i hele landet, siger direktør for Dansehallerne, Benedikte Paaske.

Med udnævnelsen til Dance Attack-kommune, får Svendborg også økonomisk støtte til at afholde Dansens Dag d. 29. april, en dag hvor dansen fejres over hele verden

- Dansen i Svendborg er i dag båret af et mangfoldigt spekter af aktører, såvel professionelle som amatører. Danseområdet er dog ikke specielt synligt, men vi har mange gode kræfter til at løfte det, og det er her udnævnelsen til Dance Attack-kommune kan være en hjælpende hånd. Udover at sætte gang i de konkrete danseaktiviteter vil kommunen også sætte strategisk fokus på dans og indgå i et fagligt sparringsforløb med Dansehallerne og med fire andre Dance Attack-kommuner siger Bruno Hansen, der er formand for Udvalget for Kultur og Planlægning i Svendborg Kommune.