I det fynske folks tjeneste

Svendborg set efter i sømmene

En delegation fra DGI besøgte Svendborg for at tjekke byens faciliteter som led i finalen om at få Landsstævnet 2021.

00:18

1 af 2

Delegationen med landsformand Søren Møller i spidsen kom især for at tjekke Svendborgs mulighed for at blive vært for Landsstævnet 2021.

- Sportsfaciliteterne er der ikke tvivl om. Det er mere ting aom logistik, indkvartering og kulturliv, vi skal kigge på, sagde Søren Møller.

Han har på forhånd et godt indtryk af byen:

- Svendborg er jo en dejlig by, som vi kender ret godt, for her har været Landsstævne før. Den er en magnet på grund af naturen og selve byen, sagde han.

Svendborg ligger nu kun i konkurrence med Horsens om at få Landsstævnet 2021, og det bliver ikke nemt at træffe den endelige afgørelse.

- Svendborg er kommet med en god ansøgning, der byder på nyt i forhold til sidste gang i 1994. På grund af beliggenhed og omgivelser er Horsens´ bud anderledes - det vil blive to forskellige stævner, men det kan blive rigtig godt begge steder, såvidt jeg kan se, sagde Søren Møller.

Svendborg havde forberedt et detaljeret program, som skal underbygge den omfattende ansøgning byen afleverede for godt to måneder siden. I programmet var der indbygget besøg på indrætsanlæg, indkvarteringsmuligheder og idrætshøjskolen i Ollerup. Desuden skulle den samlede delegation kigge nærmere på selve Svendborg by og dens fortræffeligheder.

Afgørelsen faldet senest den 15. december.

 

01:27

DGI: Svendborg er et godt bud på Landsstævnet

Luk video