I det fynske folks tjeneste

Svendborg skal lære af Egypten

Elever fra Svendborg Gymnasium skulle have besøgt Egypten på deres studietur i april, men blev nødt til at aflyse på grund af urolighederne i landet. Nu er elever fra Cairo i stedet i Danmark.

Urolighederne i Egypten betyder, at en gymnasieklasse fra Svendborg ikke kan besøge landet på deres studietur. I stedet kommer elever fra Cairo nu til Svendborg.

Eleverne fra Cairo besøger tirsdag og onsdag Svendborg Gymnasium, hvor de skal følge undervisningen, og fortælle om situationen i deres hjemland og om deres hverdag.

-  Vores elever skal lære om den undervisning de egyptiske elever får og den hverdag de har. Det er vigtigt at vores elever får en indsigt i verden, der rækker ud over Europa, siger Jesper Vildbrad, der er rektor på Svendborg Gymnasium.

Aflyst rejse betød besøg

Svendborg Gymnasium er del af netværket, Globale Gymnasier, hvor de samarbejder med gymnasiet i Cairo. 

På grund af urolighederne i Egypten var det ikke muligt med en studietur til landet, men de egyptiske elever og lærere kunne sagtens rejse ud af landet.

På deres besøg skal de fortælle de danske elever om, hvordan situationen er i deres land.

- Udfra det de har fortalt, er det meget værre end det vi ser i medierne. Og det skal vores elever selvfølgelig høre om, siger Jesper Vildbrad.

I morgen tager de egyptiske elever videre til Vejle, hvor de skal besøge endnu Rosborg Gymnasium, der også er del af Globale Gymnasier.