I det fynske folks tjeneste

Svendborgs øjebæ renoveres for millioner

Tidligere var Christiansmøllen Svendborgs vartegn, men i dag står møllen forladt og uden vinger. Det bliver der nu lavet om på - blandt andet med penge fra Kulturstyrelsen.

Christiansmøllen med lys på vingerne i 1994. Foto: Ole Pedersen

Arbejdet med at genopbygge Christiansmøllen i Svendborg er så småt gået i gang. Lige nu står møllen forladt og vingeløs på Kongebakken, men inden jul skal møllen igen have oplyste vinger.

- For mange har møllen været et vartegn for byen, så det betyder rigtig meget at få den renoveret, så den kan bruges til noget, siger Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann, Venstre.

Det har smertet mange Svendborggensere, at den står så nedslidt og som lidt af en øjebæ.

Lars Erik Hornemann, Borgmester, Svendborg, Venstre

Donation fra Kulturstyrelsen

Det er dog ikke kun vingerne, der skal skiftes. Hele trækonstruktionen skal renoveres, og der skal installeres et toilet i stueetagen.

Med en donation på 150.000 kroner fra Kulturstyrelsen, har møllelauget nu samlet tilstrækkeligt mange penge ind til, at projektet kan lykkes.

Sådan kommer møllen til at se ud Foto: Krogh Madsens Tegnestue og DOLMER Arkitekter

Bred opbakning

Udover Kulturstyrelsen har Fynske Bank og Sydfyns Elforsyning doneret penge til projektet. Resten betales af Svendborg Kommune, et beløb i omegnen af 6,5 millioner kroner.

- Det er mange penge, men der har været bred politisk opbakning til projektet. Det har smertet mange svendborggensere, at den står så nedslidt og som lidt af en øjebæ. Så det betyder rigtig meget at få den restaureret og få vingerne på igen, siger Lars Erik Hornemann.

Efter planen skal vingerne være på 1. november, og i starten af 2018 skal møllen for alvor tages i brug.

Fyn Live

Fyn Live sender fra Christiansmøllen mandag kl. 17.40 og 18.00. Det er på TV 2/FYN Nyhedskanalen.