I det fynske folks tjeneste

Sydfynsk lokalsamfund laver aktiviteter for flygtningedrenge

Flygtningedrengene skal besøge lokale virksomheder, foreninger og private borgere for at udvikle sig til gode ressourcestærke personer.

00:19

Både hos bageren, kroen, højskolen og i sportsforeningerne melder man klar, klar til at tage i mod flygtningedrengene på Børnecenter Hundstrup, så de får muligheden for at indgå aktivt i lokalsamfundet i Vester Skerninge. 

Formålet er at bidrage til, at flygtningedrengene via individuelle besøg hos lokale virksomheder, foreninger og private borgere udvikler sig til gode ressourcestærke personer – uanset om det bliver i Danmark, i deres hjemland eller et helt tredje sted i verden.
 
Vores grundlæggende antagelse er, at alle mennesker er ressourcer og at positivt samvær mellem flygtningedrengene og lokale borgere styrker personlig udvikling og kulturforståelse.

- Vi tror på, at når man kommer ud og møder nogen danskere - også meget gerne tidligt i forløbet, så får man nogle gode påvirkninger. Det tror vi kun kan være sundt, siger Michael Grube Andersen, lokal foreningsmand i Vester Skerninge.

03:28 Luk video