I det fynske folks tjeneste

Sydfynsk spidskandidat forlader de radikale

De radikales borgmesterkandidat i Svendborg, Mai-Britt Schultz, har i dag valgt at forlade partiet. Hun mener, at partiet har lagt den forkerte kurs i regeringssamarbejdet blandt andet med en for hård retorik i lærerkonflikten.

02:18

1 af 2

Mai-Britt Schultz har tidligere været på konfrontationskurs med sit partis ledelse, da hun i juli 2012 angreb regeringen for at svigte de svageste grupper i forbindelse med reformen af førtidspensionen.

Alligevel blev Mai-Britt Schultz senere valgt som spidskandidat for partiet ved det kommende kommunalvalg i Svendborg.

Udover titlen som spidskandidat var Mai-Britt Schultz også formand for Svendborg Radikale Venstre og Svendborg-Langeland-kredsen.

Men nu har Mai-Britt Schultz altså forladt partiet, og hun forklarer til TV 2/FYN at offentlighedsloven var det sidste strå, der fik hende til at forlade partiet, men at regeringens og folketingsgruppens ageren i forhold til lærerne også har fyldt meget.

Også den lokale næstformand for partiet Kristian Møller har trukket sig, og ifølge Mai-Britt Schultz er der en del utilfredshed i det radikale bagland:

- Jeg tror ikke, at der er så meget ro på bagsmækken, men mange bider tænderne sammen og står det igennem. Selv har jeg har bidt tænderne sammen så længe nu, at jeg har fået krampe i kæberne, og så går den ikke længere.

Beklager beslutningen

I en pressemeddelelse beklager den radikale storkredsformand for Fyn Thorkild K. Maarbjerg beslutningen:

- Jeg beklager meget Mai-Britt Schultz beslutning om at forlade det Radikale Venstre, men accepterer hendes begrundelse for det. Vi har haft et tæt samarbejde i en årrække ikke mindst da Mai-Britt var næstformand for storkredsen.

På en ekstraordinær generalforsamling om tre uger vil partiet finde en ny lokal spidskandidat, oplyser storkredsformanden:

- Nu drejer det sig om at få videreført Svendborg Radikale Venstre med en ny formand og spidskandidat og efterfølgende gennemføre en stærk valgkamp, slutter Thorkild K. Maarbjerg

Vi var for langt fra hinanden

Mai-Britt Schultz skrev tidligere i dag på sin Facebook side:

- Jeg har i dag taget et stort men nødvendigt skridt, og meldt mig ud af Radikale Venstre.

- Partiet og jeg har bevæget os så langt fra hinanden, at det ikke gav mening mere at bruge liv, tid og kræfter på at arbejde for nogle værdier, jeg ikke mere oplever at have tilfælles med ledelsen af partiet. Jeg har været utrolig glad for at lære så mange helt igennem vidunderlige mennesker at kende, som jeg har umådelig stor respekt for.

- Men den kurs ledelsen har lagt i regerings samarbejdet, er så fundamentalt forskelligt fra min husmands og højskole radikale holdning. Her har især skolereformen, og retorikken omkring lærernes arbejde, den holdning man har lagt for dagen i forhold til folk der rammes af arbejdsløshed eller langtidssygdom, og sidst men ikke mindst offentlighedsloven. Jeg har dog absolut ingen intention, om at blande mig udenom den offentlige debat, eller melde mig ind i et andet parti.