I det fynske folks tjeneste

Sydfynske bakker godkendt til VM

Imponerende: Internationale eksperter har cyklet terrænet omkring Svendborg tyndt, og det er mere end godkendt.

02:22

Det sydfynske landskab er mere end godkendt efter besøg af nogle af international mountainbikings dygtigste eksperter. Næste års triatlon-VM på Fyn kræver nemlig en 30 kilometer lang terrænbane til cykling.

- Vi er imponerede. Banen lever op til de standarder, vi leder efter til VM, lyder det efter gårsdagens test fra Thanos Nikopoulos, der er teknisk chef i den internationale triatlonunion. Han er fløjet til Danmark for at teste banen inden VM.

- Det er en bane almindelige ryttere kan komme igennem. Samtidig er banen en fordel for dygtige ryttere, fortæller den græske ekspert til TV 2/FYN.

Lys fremtid for Fyn
Og den godkendelse kan få stor betydning for Fyns fremtid som sportsdestination, siger Jakob Staun, der er forretningsudvikler ved Sport Event Fyn:

Læs også Stort VM-cykelløb til Fyn

- Leverer vi varen, når vi har verdens bevågenhed på Fyn i sommeren 18, så styrker det vores position som sportevent-destination internationalt set, hvilket gør, at vi lettere kan komme i betragtning til lignende events og større events, når vi kigger fem til otte år frem i tiden.

Glæde i forbundet
Cykelterrænbanen er lavet i samarbejde med blandt andet Dansk Triatlonforbund, der også har været med til at udarbejde en rute for de 1,5 kilometer svømning og 10 kilometer løb i kupperet landskab, som atleterne også skal igennem. Og forbundet glæder sig over den positive vurdering.

- Det er super fedt at høre, at vi har et setup, som er gearet til det. Det er klart, at der ligger en masse arbejde foran os, men vi har et godt grundlag at gøre VM-ruten færdig på, så det er superfedt, siger Ulrich Ammundsen, der er eventchef Dansk Triatlonforbund.

VM i triatlon kommer til Middelfart, Odense og Svendborg fra 6. til 14. juli næste år.