Sygehus Fyn indvier ny bygning i Svendborg

Efter flere års bøvl med byggeriet på grund af problemer med grundvandet, står den nye bygning ved sygehuset i Svendborg endelig klar til brug. Fredag blev bygningen officielt indviet.

Penge til næste etape

I Svendborg var der ekstra glæde ved indvielsen. Torsdag besluttede politikerne i Region Syddanmark, at Sygehus Fyn også får penge til at renovere de eksisterende bygninger i Svendborg. Den renovering skal være afsluttet i midten af 2010.

- Og det er tiltrængt. Ikke mindst renoveringen af fødeområdet er helt nødvendig, hvis Sygehus Fyn skal løfte opgaven som fødedsted i fremtiden, siger Poul-Erik Svendsen (S), der er formand for sygehusudvalget i Fyns Amt.

Moderne sengeafsnit

Nybygningen ved Sygehus Fyn i Svendborg indeholder moderne sengeafsnit med plads til 160 patienter i lyse to-sengsstuer med eget bad og toilet. Der er desuden køkkener med spisemiljøer i tilknytning til hvert afsnit. 
Der er også blevet plads til geriatrisk afdeling, terapiafdeling og varmtvandsbassin.

- Det har været afgørende for Fyns Amt, at de fysiske fasciliteter kan rumme moderne sygehusdrift med patienten i centrum - og med ordentlige arbejdsvilkår for medarbejderne. Og det må man sige er lykkedes, siger amtsborgmester Poul Weber (V).