Thor og Silke lærer om sikkerhed med Lastbilkaravanen: - Det er også os der skal passe på

Torsdag besøge Lastbilkaravanen Tåsingeskolen. Her lærte skolens 2. klasse elever om lastbiler og trafiksikkerhed gennem sang og snak med lokale vognmænd.

Der var fundet guitar, trafikskilte og legoklodser frem, da Lastbilkaravanen og maskotten Magda trillede forbi Tåsingeskolen i Svendborg torsdag formiddag.

Den er en del af en national trafiksikkerhedskampagne, der er arrangeret af ITD, som er brancheorganisationen for den danske vejgodstransport. Kampagnen skal lære de yngste elever, hvordan man passer på i trafikken. 

På skolen kunne elever fra 2. klasse blandt andet få mulighed for at komme op i en lastbil, for at se, præcis hvor lidt chaufførerne kan se.

Og både sang, leg og turen i lastbilen gjorde indtryk på eleverne.

- Jeg har lært, at hvis man står ved siden af en lastbil, der skal dreje til højre, så kan man lige gå to skridt tilbage eller gå helt ind til siden, så man ikke bliver ramt af den, siger Silke Overgaard Hansen fra 2.A.

Og vidste du godt det i forvejen?

- Nej, men derfor er det godt at vide nu, siger Silke Overgaard Hansen.

- Det er ikke kun dem, der kører lastbil, der skal passe på. Det er også os, der skal passe på, at vi ikke bliver kørt ned. For her i lastbilen kan man ikke se alting. Man kan ikke se bagud særlig nemt, fortæller Thor Hougaard Nielsen fra 2.A. 

Her er kampagnens tre vigtigste budskaber

Fokus redder liv

I forbindelse med kampagnen uddeler ITD igen i år 55.000 grønne refleksveste til 2. klasses elever rundt omkring i landet. Organisationen føler, at den har et særligt ansvar for at gøre opmærksom på trafiksikkerhed, siger Malene Vitus, der er projektleder på Lastbilkaravanen.

Derfor arbejder de sammen med lokale vognmænd, så børnene kan blive trygge med de lastbiler, der kører i deres område.

-  Det er lokale vognmænd, der stiller deres lastbiler til rådighed, så eleverne har mulighed for at se dem, når de kører rundt ude i gadebilledet. Vi vil rigtig gerne vise at det er fædre, døtre eller sønner, der sidder bag rettet. Så det er ganske normale familiemennesker, der er med til at holde Danmark kørende, fortæller Malene Vitus.

Ifølge Malene Vitus er der ikke mange uheld med lastbiler i trafikken i dag. Hun håber dog på, at kampagnen sætter tanker i gang hos eleverne, så de bliver endnu mere opmærksomme i trafikken.

- Vi håber på, at de sammen med deres forældre og deres lærere vil være med til at sætte fokus på trafiksikkerhed, fordi vi ved, at fokus er med til at redde liv, siger projektlederen. 

Lastbilkaravanen besøger i år fem forskellige skoler rundt omkring i landet.