I det fynske folks tjeneste

Thorning-Schmidt: - Vi bryder ikke noget løfte

Statsminister Helle Thorning-Schmidt afviser nu, at regeringen har begået løftebrud i sagen om bevarelsen af akutfunktionen i Svendborg.

Helle Thorning-Schmidt afviser, at regeringen løber fra løfterne.

Under sit første tirsdagpressemøde som statsminister blev Helle Thorning-Schmidt således igen og igen spurgt til regeringens løfte om at bevare akutfunktionen. Et løfte, som flere politikere på Fyn nu ikke giver meget for, efter at sundhedsminister Astrid Krag (SF) i et brev til Region Syddanmark har erklæret, at der kun kommer penge til bevarelsen af akutfunktionen, hvis der samtidig bliver taget penge fra det nye supersygehus i Odense.

Men statsministeren afviste tirsdag at have begået løftebrud.
- Jeg mener ikke, at vi har lovet noget, vi ikke holder. Vi har sagt hele tiden, at regionerne må påtage sig ansvaret for de her beslutninger. Det har man også gjort i Region Syd, og vi har sagt til dem, at indtil andre beslutninger er taget, regner vi med, at den beslutning, de har taget, holder, sagde hun.

Hun hæftede sig ved, at regionen havde besluttet, at der skal være et universitetshospital i Odense, og det "har konsekvenser" for, hvad man kan få i Svendborg.

Samtidig lagde hun vægt på, at der kun er en vis portion penge at gøre godt med.
- Vi har de penge, vi har. Og i ingen regioner kan man etablere akutmodtagelser for flere patienter to gange. Man er simpelthen nødt til at vælge, hvor patienterne skal tage hen, forklarede hun.

Hendes partikollega, Carsten Hansen, lavede i valgkampen en skriftlig garanti, hvor han erklærede, at akutfunktionen ville blive bevaret uden at nævne, at det ville afhænge af andre funktioner på Fyn, som regeringen nu erklærer.
- Jeg synes, det er vigtigt at kæmpe for de her sager, svarede hun at ville svare på, om det var forkert af Carsten Hansen at love det.